HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Vegán anyagból nyomtatott csodaruha a Párizsi Divathéten

ferenck 2022.07.11. 08:00

Iris van Herpen, az amszterdami sztár-divattervező hosszú évek óta használja a 3D nyomtatást, szinte az összes eddigi kollekciójában láthattunk printelt darabokat, kiegészítő elemeket. A csúcstechnológiákat előszeretettel alkalmazza, egyedi és összetéveszthetetlen munkáit a világ legnagyobb divatbemutatóin csodálhatja meg a szakavatott közönség.

A belga jégkrém-márka Magnummal közös projektben készült legújabb alkotását, a világ első printelt haute couture vegán ruháját az éves Párizsi Divathéten Cindy Bruna szupermodell viselte, és a kakaóbab héjhulladékán alapuló vegán bioanyagból készült.

3dnyomtatas_iris.jpg

A tervezőt a bioorganikus anyagokra specializálódott, korábban algából, hínárból és micéliumból organikus biopolimert fejlesztő zaandami Klarenbeek and Dros tervezőstúdió segítette elképzelései megvalósításában. A sajnos nagy mennyiségben található kakaóbab héjhulladékból szintén organikus biopolimert fejlesztettek.

A ruhadarab 3D designja a Magnum csokoládéval bevont jégkrémének és Iris van Herpen jellegzetes fluid luxusstílusának a szintézise. A barna szövetet fa gyökereire emlékeztető, szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) kivitelezett összefonódó rézbevonatú elemekkel kombinálták egybe.

A divattervező az együttműködéssel és a Magnum Vegan Dress-szel is elégedett. Elmondta, hogy mindig a határok áthágására törekszik, és a Magnum támogatta ebben. Örül, hogy sikerült az ikonikus vegán jégkrémet és az haute couture-t közös nevezőre hozniuk.

A szemkápráztató ruha egyike Iris van Herpen 15. évfordulós, tizenhat futurisztikus darabból álló őszi-téli Meta Morphism kollekciójának.

A Magnum részéről ez az első lépés a körkörös design világában, tejmentes vegán jégkrémjüknek pedig komoly promóció. A projekt megmutatja, hogyan készíthetők fenntartható módon, biobarát anyagokból ruhadarabok.

Cindy Bruna elragadtatottan nyilatkozott: „nagy megtiszteltetés, hogy bemutathattam a világnak a Magnum Vegan Dress-t, és még speciálisabb, hogy Iris debütálásának tizenötödik évfordulóján tehettem ezt.”

Címkék: divat nyomtatóanyagok környezetbarát nyomtatás Iris van Herpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4017877959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása