HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyilvános lesz a mesterségesintelligencia-alapú tervezőszoftver

ferenck 2022.06.30. 08:00

A tervezőszoftver-fejlesztő Hyperganic az elmúlt hét évet a Hyperganic Core-ral töltötte. Az algoritmikus tervezőprogram gerince speciális célú geometriai rendszermag, 3D voxeleken alapul. Nagy része az alacsony szintű, csak egy lépéssel a bináris gépi kód (nullák és egyek) felett álló Assembly-ben íródik. Ez azzal jár, hogy közel van a hardverszinthez, változatos processzorarchitektúrákra optimalizálták.

A Core 1 fejlesztésénél nyomtatógyártókkal dolgoztak együtt, hogy a platform a porágyas módszerekkel, műgyantával és az extrudálás-alapú folyamatokkal egyaránt kompatibilis legyen.

3dnyomtatas_hyperganic.jpg

A Core 2 volt az első alkalom, amikor a fejlesztőcsapat külső kódoló interfészt integrált a Visual Studioval és a C#-al, a Microsoft által a .NET keretrendszer részeként kifejlesztett objektumorientált programozási nyelvvel. Azért választották ezt a nyelvet, mert egyszerű, de korszerű, és nagyléptékű szoftverfejlesztésekhez ajánlott. Ez tette lehetővé a cég növekedését.

Azóta átfogó online tananyagot is készítettek, többszáz korai befogadót hívtak meg a platformra, köztük többen saját MI-tervet kódolnak olyan területek számára, mint például a légjármű-ipar vagy a fogyasztói szegmens.

A Hyperganic nemrég összeállt az EOS-szal, hogy a Core-t a nyomtatógyártó porágy-fúziós printereibe integrálja. Már EOS-gépen nyomtatott rakétamotort is terveztek vele.

A napokban bejelentették a Core 3-at, az MI-alapú szoftver legújabb iterációját. A hagyományos tervezőfolyamatok alternatíváját kínáló algoritmikus modelleket használó szoftverrel nyomatok tervezhetők. Az új változat áramvonalasítja a mérnöki munkát, gyorsan – percek alatt – kiszámít bonyolult geometriákat, optimalizálja a teljesítményt.

Jó hír, hogy a fejlesztőcég (limitált számban) nyilvános hozzáférést biztosít a harmadik változathoz. Egyszerre többszázan használhatják, lényegében bárki megtanulhat 3D nyomatokat tervezni. A nem kereskedelmi és nyílt forráskódban gondolkodó felhasználók számára a Hyperganic mindig ingyen hozzáférhető lesz – nyilatkozta Lin Kayser, a cég vezérigazgatója.

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia EOS generatív tervezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7517868743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása