HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Autóverseny-partner lett a Stratasys

ferenck 2022.06.10. 08:00

Az USA legnagyobb autóverseny-sorozatait működtető NASCAR a Széria (gyári) Autók Versenyének Nemzeti Szövetségét rövidíti. A szervezet által felügyelt és szervezett versenysorozatok hihetetlenül népszerűek, ezek a legnépszerűbb amerikai technikai sportok.

A Stratasys a szervezet partnerévé vált, és nyomtatott alkatrészekkel járul hozzá a NASCAE Next Gen, azaz következőgenerációs autóihoz. Szélvédőre szerelt pilótafülke-szellőztető egységet printeltek a járművekhez. A munkához a cég H350 gépét használták.

3dnyomtatas_nascar_1.jpg

A printer garancia az egyenletes gyártásra, az alkatrészenkénti kiszámítható és versenyképes költségekre, valamint akár többezer nyomat gyártásának teljes kontrolljára.

A nyomatok a Stratasys PA 11 anyagából, fenntartható ricinusolaj-származékból készültek. DyeMansion utófeldolgozó felszereléssel tisztították meg, fejezték be, festették be őket.

„Érdekes látni, a NASCAR additívgyártás-használatának fejlődését. Segítettük őket, hogy a nyomtatott prototípustól eljussanak a nyomtatott végtermék-gyártásig. Büszkék vagyunk a partnerségre, és hogy az összes csapat használhatja a következőgenerációs autókat, az első nyomtatott végtermékekkel. A partnerség a NASCAR csapatokkal való tizennyolc éves együttműködésünk természetes folytatása. Ezek a csapatok gyorsan elkezdték alkalmazni az autótervezést és a teljesítményt javító csúcstechnológiákat, és örülünk, hogy az összes NASCAR Next Gen autóhoz hozzájárulunk” – jelentette ki Pat Carey, a Stratasys egyik vezetője.

A printelt alkatrészekkel faragnak a kiadásokon, javul velük a teljesítmény, rugalmasabbak és jobb az aerodinamikájuk. A járművön közel három évig dolgoztak, a februári bevezetés előtt 37 ezer tesztmérföldet tett meg. Az összes csapat fogja használni.

A NASCAR vezetősége elmondta, hogy a Stratasys nélkül nem tudták volna megvalósítani a kitűzött célokat. 

Címkék: autó autóverseny Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7317849889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása