HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Biztonságosabb kerékpáros fejvédő 3D nyomtatással

ferenck 2022.05.12. 08:00

Az elmúlt pár évben a 3D nyomtatást egyre gyakrabban használták kerékpárok, kerékpár-alkatrészek és kiegészítők készítéséhez. Az erre ráállt cégek sikerrel jártak, mert kényelmesebbek a printelt nyergek, jobbak a bicikli-prototípusok stb.

A KAV Sports most más területen lépett szintet: fejvédőt, azaz sisakot nyomtattak. Szerintük az additív gyártás a biciklista-sisakok jövője. A cég komoly 3D nyomtatói tapasztalattal rendelkezik, többek között gyephoki-védősisakot is nyomtattak már. A nemrég bejelentett biciklist hasonló technológiával állították elő.

3dnyomtatas_biciklisisak_1.jpg

A KAV Sports tavaly októberben, a kerékpáros világ egyik legnagyobb és legrangosabb fesztiválján mutatta be mindenki megelégedésére a fejvédő sisak legelső prototípusát. A közönséget még inkább elvarázsolta, hogy a cég kijelentette: a vásárlónak egy napon belül házhoz szállítják a terméket.

A személyre szabás és a gyorsaság növelése ellenére, az első változat kicsit nehézre sikeredett. Elhatározták, hogy változtatnak rajta, és egy csomó időt a fejvédő tökéletesítésére szenteltek.

A legújabb változat jelentős mértékben eltér az elsőtől és a későbbiektől, csomó előnye van mindegyikkel szemben. A felület sokkal jobban kidolgozott, finomabb, simább. 3D nyomtatással méhsejt-szerkezetet hoztak létre, a kulcsrészeken, például csőhengereknél, ahol a tömítések és a szellőzőnyílások egybeérnek, nagyon megerősítették (jobban, mint máshol).

A design tökéletes, baleset esetén különösen hatásos a fejvédő, nagyobb védelmet nyújt, és az elülső rész szellőzése is hatékonyabb, mint a korábbi sisakoké. A KAV szerint 25-50 százalékkal haladja meg a tanúsítványi szabványokban elvárt szintet.

Amikor piaci forgalomba kerül, kb. 390 dollár lesz az ára. Ez ugyan kissé drágának tűnik, viszont a vásárló ötéves garanciát és ingyenes cserelehetőséget is kap hozzá.

A fejlesztők folyamatosan tesztelik, újabb és újabb változatok várhatók.

Címkék: sport kerékpár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5417820891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása