HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás az ukrán hadsereg szolgálatában

ferenck 2022.05.06. 08:00

Az ukrán hadsereg 3D nyomtatást is használ drónok építéséhez, amelyekkel életeket menthetnek meg a csatatereken. A kijevi Step IT Akadémia Robotlaboratóriumában önkéntesek is finanszíroznak és készítenek drónokat a katonaság számára.

A gépek folyamatosan, de megfelelő – biztonságos – távolságból, két és fél kilométerről figyelik az orosz csapatok és a szeparatisták mozgását. Az ember nélküli légi járművek egy alkalommal akár húsz percig is képesek a légtérben tartózkodni és monitorozni a helyzetet.

3dnyomtatas_dron_2.jpg

A projektet Dimitro Francsuk, a labor igazgatója vezeti, több gépüket használják a háborúban. Átlagban napi húsz kiló hőre lágyuló műanyaggal dolgoznak több printeren.

Egy drón nyomtatása kb. 1200 dollárba kerül, amelyekhez pedig kifinomultabb műszerek kellenek, nagyjából háromezerbe. Összehasonlításként, hasonló, de nem nyomtatott, hanem hagyományos eljárással készülő drónok előállítási költsége harmincezer dollár körül mozog.

Az alkatrészek mintegy kilencven százaléka nyomtatott. A laborban három olcsó (1600 dolláros) printer működik, napi huszonnégy órában, a hét minden napján.

Szintén a háborúhoz kapcsolódó hír, hogy a cseh ICE techcég bejelentette: betonnyomtatókkal segíti az ukrán hadsereget. A gépekkel az orosz katonák támadásával szemben pajzsként szolgáló betonakadályokat printelnek.

Ballisztikai laboratóriumban demonstrálták, hogy az akadályok könnyű lőfegyverekkel és gránátokkal szemben nyújtanak védelmet. A printerek a háború után komoly segítséget jelenthetnek majd elpusztult épületek és az infrastruktúra helyreállításában.

Címkék: Ukrajna katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1417818423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása