HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ legnagyobb elektronsugaras printerével dolgozik a török légjárműipar

ferenck 2022.03.18. 08:00

Az amerikai Sciaky bejelentette, hogy a Turkish Aerospace Industries-nak (TAI) hamarosan leszállítja a világ legnagyobb elektronsugaras DED (irányított energialerakás) technikával működő printerét, az egyedire kialakított 300 Series EBAM (Electron Beam Additive Manufacturing) rendszert.

A TAI reménykedik, hogy a géppel a világ legnagyobb iparági titánszerkezeteit gyárthatják majd.

A török-amerikai TAI 1973-ban, az Ipar és Technológia Minisztérium égisze alatt indult. Eredetileg a török Védelmi Minisztérium külföldnek történő kiszolgáltatottságát akarták csökkenteni vele. 2005-re viszont a kutatásfejlesztésnek, a modernizációnak, a gyártásnak, a rendszerintegrációnak és az életcikluson át történő támogatásnak lett a technológiai központja.

3dnyomtatas_turkish.jpg

Több más védelmi és repülőtársasághoz hasonlóan, ez a vállalat is komolyan foglalkozik 3D nyomtatással. Az Egyesült Államokban például drasztikusan növekszik a katonai célú 3DP – természetesen a légierőnél és a légjármű-iparban is egyre nagyobb mértékben nyomtatnak. Törökországban is hasonló a lesz helyzet.

A TAI mostantól az eddigieknél is koncentráltabban tud foglalkozni a céljaival, a kivitelezésben pedig rengeteget „segít” majd az újonnan beszerzett 3D nyomtató.

A Sciaky szerint jelenleg az EBAM 300 a legnagyobb additív gyártórendszer. 7620x3048x3048, építési tere pedig 6096x1194x1524 milliméter, a technika a nagyobb szabadságot, több rugalmasságot kínáló DED egyik változata. A gép által pontosan kontrollált sugárgeometria biztosítja a jobb energiaelosztást és a magasabb szintű ismétlődő teljesítményt.

A printerhez elektronsugaras hegesztő is tartozik, lehetővé téve a TAI-nek a hegesztés és a 3DP kombinálását olyan alkalmazásokban, amelyekben mindkettőre szükség lehet.

Fémalkatrészek immáron részletesen kidolgozott, egészen kis méretben is nyomtathatók, EBAM rendszerekkel pedig földi, tengeri és légi darabokat is készítettek már.

Minden bizonnyal a TAI is fog.

Címkék: repülő titán titánium fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3917067266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása