HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dolgozz otthonról az erdő mélyéről!

ferenck 2022.01.13. 08:00

Hosszú évek óta tanulmányok tömkelege foglalkozik a jövő munkahelyével, az alkalmazó és alkalmazott számára egyaránt ideális környezettel. A távmunka versus iroda vitában az eddigi trendeket csak megerősítette a Covid-19, a világjárvánnyal nagyon felpörgött az otthonról történő munkavégzés.

Közben az iroda koncepciója is folyamatosan átalakul, a rugalmas munkahely pedig még rugalmasabbá válik. De lehet-e például egyszemélyes hivatalunk, dolgozhatunk-e a természet lágy ölén?

3dnyomtatas_smartpod0.jpg

Igen, lehet – állítja a kaliforniai Denizen tervezőstúdió. A mindössze 8,5 négyzetméter alapterületű Smartpod-juk, egy részben nyomtatott és bárhol felállítható iroda, a rugalmasság csúcsra futtatása. A kapszulaszerű szerkezetben minden megtalálható, ami a „bárhonnan, bármikor” történő melóhoz kell.

Ha akarjuk, például egy erdő mélyéről is dolgozhatunk.

3dnyomtatas_smartpod.jpg

A fejlesztők elmondták, hogy a kapszula fenntartható, minőségi és tartós anyagokból készült, teljes egészében újrahasznosítható, egyelőre viszont nem tudni, hogy mikor lesz belőle piaci termék. Az érdeklődők mindenesetre már leadhatják rendelésüket.

De miért vonulnánk ki otthonról a vadonba?

Egyesek úgy gondolhatják, hogy otthonuk nem elég produktív környezet. Nincs dolgozószoba, a bútorok más célt szolgálnak, bajok vannak az internetkapcsolattal stb.

Mobil és teljesen felszerelt házikójával a Denizen rájuk is gondolt. Falait nyomtatóval alakították ki (az alkalmazott technológiát nem árulták el), és a legfurább, hogy a nagy ablakokkal és a 3 méteres plafonnal a Smartpod sokkal tágasabbnak tűnik, mint amennyire az.

A munkatér kompakt társalgóból és olvasórészből, mini jégszekrényből, átalakítható íróasztalból, az ötleteléshez ideális közel kétméteres táblából áll. Van router, és irodai szintű wifi is.

A Denizen szerint a könnyen szállítható Smartpod a fejlett technológiák – 3D nyomtatás, robotikus gyártás, integrált hálózati kapcsolatok – szimbiózisa. Telepítéséhez semmiféle építési engedélyre és más szabályozásra sincs szükség.

Címkék: építészet épületnyomtatás innovátorok környezetbarát nyomtatás

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6116649236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork 2022.01.14. 05:33:14

Vezetékes gigabites internet is van? Ja és mosdó?

kvp 2022.01.14. 10:26:41

@antisocialnetwork: A leiras alapjan az elektromos halozat nelkul nem tud mukodni, tehat a harom fazis melle mar az optikat is siman beashatjak a foldbe. Vizesblokk nincs, tehat egy toitoi-t melle kell tenni, gondolom ha kell a tervezo ceg abbol is szallit smartpod stilusut. Ez olyan hasznos, mint az online tavmunkara optimalizalt gumimatrac es szorfdeszka.
süti beállítások módosítása