HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Stratasys-Adobe partnerség az áramvonalasabb munkafolyamatokért

ferenck 2022.01.04. 08:00

A tervezőszoftverek és a 3D nyomtatók az additív gyártóipar álompárjai.

A terület egyik legfontosabb vállalata, a Stratasys a szoftverfejlesztő mamutcéggel, az Adobe-val állt össze, hogy a munkafolyamatokat együtt áramvonalasítsák, azaz mérnökök és tervezők közvetlenül a digitális renderelésből nyomtathassák ki a modelleket.

A megvalósításhoz a Stratasys PolyJet nyomtatótechnológiáját használják, amely kiváló teljesítményt nyújt, és nincs szüksége további szoftverekre, folyamatokra.

3dnyomtatas_stratasys_8.jpg

„Az együttműködés lehetővé tette, hogy terveinket, most először, meglássuk a fizikai világban is, ami minden művész és tervező álma” – nyilatkozta Pierre Maheut, az Adobe egyik vezetője.

A partnerség előtti, tehát a jelenleg elterjedt munkafolyamatoknál több lépést iktattak be a tervezés és a printelés közé. Az Adobe Substance felhasználóinak külsős programmal kellett az alkotásaikat digitális rendelerésre, majd fizikai modellé alakításra küldeni.

Most már a tervek az alkotó által kiválasztott színben és textúrában printelhetők. Az együttműködéssel megszűntek a terméktervezés korlátai, a tervező és az ügyfél közvetlenül kapcsolatba léphet fizikai prototípusokkal. Korábban erre nem volt lehetőség, inkább csak elképzeltük, hogyan funkcionál a valóságban a kiválasztott tárgy.

A PolyJet technológia önmagában elég masszív eszköz ahhoz, hogy a végtermékhez nagyon hasonló prototípusokat készítsünk vele. A technikához használt anyagok, szilárdságuk és rugalmasságuk könnyebben tesztelhetők, a kitervelt paraméterek jobban leellenőrizhetők.

Ha ezeket a funkciókat közvetlenül az Adobe Substance-ba integrálják, a tervezés pluszköltségek és pluszidő nélkül is jelentős mértékben lesz hatékonyabb.

Címkék: szoftver nyomtatók Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1316743750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása