HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Debütált az első centrifugás 3D nyomtató

ferenck 2024.07.24. 08:00

A kaliforniai Fugo Precision 3D új fejlesztő az additív gyártóiparban. A vállalat különleges gépet vezetett be a piacra: a Fugo Model A a világ egyik első centrifugás 3D printere. A rendszer fontos szerepet játszhat, mérföldkőnek számíthat a technológia fejlődésében.

Az úttörő megoldás lényege, hogy „réteg nélküli” nyomtatást tesz lehetővé 30 mikron alatti pontossággal, és akár tízszer gyorsabb, mint a hagyományos sztereolitográfiás (SLA) nyomtatók.

3dnyomtatas_centrifugas_printer.jpg

Különlegessége még, hogy több utómunkálat-folyamatot integrál egyetlen gépbe (all-in-one). A felhasználó kinyomtathatja, lemoshatja, megszáríthatja és a felületeket utólag finomíthatja ugyanazzal a printerrel. Mindezekkel jelentősen csökkennek a gyártó kiadásai, a munka hatékonyabb lesz.

A megnövekedett sebesség és áteresztőképesség mellett a Fugo vezetősége kiemelte a nyomtatónak azt a tulajdonságát, hogy minden méretben ötven mikron alatti teljesítménnyel képes a precíziós nyomtatásra, ami szintén nagyon fontos, és bíztató a jövőre nézve.

„Szabadalmaztatott, centrifugás nyomtatótechnológiánk nem csupán a meglévő rendszerekhez képest javulás, hanem a 3D nyomtatás lehetőségeinek teljes újragondolása. Az A modelltől azt várjuk, hogy a gyártókat jobb minőségű nyomatok alacsonyabb költségek melletti előállításában segítse” – jelentette ki Bryan Allred, a Fugo Precision 3D alapítója.

Az SLA és a DLP technológia megjelenése óta ezekkel a nyomtatókkal az a legnagyobb probléma, hogy mechanikus eszközök kellenek a végtelenül vékony rétegek szétterítéséhez. A Model A-val megoldódott a probléma, mert a technológia nyomtatás közben semmiféle mechanikus eszközt nem használ rétegek létrehozására – magyarázza Sasha Shkolnik, műszaki igazgató.

A változatos fotopolimerekkel dolgozó gép többféle alkalmazásra alkalmas. A Fugo a 3D nyomtatást nagymennyiségű gyártásra használó vállalatokat igyekszik megnyerni. A 3D nyomtatás gyártósoraik kritikus eleme, és ha ráéreznek az A modell előnyeire, ők lesznek a gép legkorábbi alkalmazói. Az első leszállítások 2025 első negyedévében várhatók.

Címkék: nyomtatók innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9618449031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása