HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A focivébére elkészül a világ legnagyobb nyomtatott objektuma

ferenck 2021.12.15. 08:00

A 3D nyomtatás becslések szerint 2021-ben 12,6 milliárd dolláros üzlet. A fejlődés töretlen és dinamikus, 2026-ban 38,4 milliárdról beszélhetünk majd, már ha az előrejelzések pontosak.

Ez a növekedés sok országot, céget a technológiához vonz. Nem véletlen, hogy az olajmilliárdokban dúskáló és a szektorban évek óta hasító Emirátusok (különösen Dubai) mellett a 2022-es labdarúgó világbajnokságnak otthont adó Katar is érdeklődik, egyre komolyabb befektetéseket jegyez.

3dnyomtatas_katar.jpg

A 3D nyomtatásban, művészetekben és designban érdekelt három vállalatból álló helyi WOLF Csoport bejelentette, hogy a technológiát használni óhajtó művészeknek, tervezőknek 3DP és digitalizációs csomópontot épít hamarosan, de ők tervezik a „világ legnagyobb 3D printelt objektumát” is, egyelőre nem tudni pontosan, hogy mit.

A két projekthez a WOLF Csoport összeállt a Katari Szabadzóna Hatósággal (QFZA), a Mshireb Properties-szel és a Seashore Csoporttal. Az ország gyorsan fejlődő technológiai ipara és kreatív ökoszisztémája kedvező terep ilyen léptékű kezdeményezésekhez, a partnerek örülnek az együttműködésnek.

A csomóponttól kicsit többet is várnak, mint művészek és tervezők kiszolgálását – gyártóknak szintén sokat segít majd terveik életre keltésében, 3DP projektjeik megvalósításában.

A leendő világelső objektumról a WOLF Csoport csak annyit árult el, hogy az egyik legelterjedtebb polikondenzációs műanyagból, az additív gyártószektorban nagy népszerűségnek örvendő újrahasznosított polietilén-tereftalátból (PET) készül. Elmondták még azt is, hogy a 2022 novemberében kezdődő focivébére készül el, és a legfontosabb turisztikai látványosságok közé fog tartozni.

A fenntarthatóság a WOLF Csoport számára is kulcsfontosságú. A két projekttel be akarják bizonyítani, hogy új infrastruktúra a környezettudatosság betartásával, természetbarát módon is kiépíthető, a kettő egyáltalán nincs ellentétben egymással.

Címkék: újrahasznosítás világcsúcs Katar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4216666606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása