HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtasson alumínium-oxidos kerámiával!

ferenck 2021.10.25. 08:00

Az izraeli XJet eredetileg 2018-ban mutatta be, de csak most kezdte forgalmazni a „nanorészecske-sugárzással” (nanoparticle jetting) működő 3D nyomtatóihoz fejlesztett alumínium-oxid kerámiát, amellyel tovább bővült a cég nyomtatóanyag portfoliója.

Azért döntöttek az alumínium-oxid mellett, mert széles körben használt, és folyamatosan nő a vállalat NanoParticle Jetting (NPJ) gyártótechnológiája iránti kereslet.

Az anyagot az XJet nemzetközi partnerei hónapokig tesztelték az Egyesült Államokban. A folyamatos és szigorú tesztek, és az állandó munkakommunikáció eredményeként döntöttek az alumínium-oxid kerámia bevezetéséről, terjesztéséről.

3dnyomtatas_alaminium_3.jpg

„Az alumínium-oxid a legszélesebb körben használt és a legolcsóbb ipari kerámia, tökéletes választás volt, hogy a cirkónium-oxid után ez legyen a második kerámiánk” – magyarázza Dror Danai, az XJet egyik vezetője.

Az anyag mechanikailag nagyon szilárd, rendkívül kemény, elektromosan jól szigetel, kopásálló, a hőt kiválóan vezeti, gond nélkül tűri a magas hőmérsékletet. Az alumínium- és a cirkónium oxid is ipari kerámia, mindkettő tökéletesen ellenáll a vegyszereknek, nem korrozívak, szigetelnek és masszívak. Pont e tulajdonságaik miatt hagyományos módszerekkel, mint például CNC marással, különösen szinterezés után, nehéz megmunkálni őket.

Az XJet additív gyártórendszereivel megszűntek a korábbi korlátok, a felhasználók kedvük szerint dolgozhatnak a két anyaggal, komplex geometriájú részeket, belső üregeket alakíthatnak ki a nyomatokban. Mondani sem kell, hogy hagyományos kerámiagyártó technikákkal nem lehetett ilyesmiket megvalósítani. Az oldódó segédanyagokat használó NPJ-vel hihetetlen pontos, részletesen kidolgozott nyomatok állíthatók el, döbbenetesen simára munkált felületekkel.

„Nagyon örülünk, hogy végre piacra vihettük ezt a kivételesen hasznos és értékes ipari kerámiát. Az új anyagok új távlatokat nyitnak meg lelkes és magas elvárásokat támasztó ügyfeleinknek, amelyekkel tovább bővítik üzleti lehetőségeiket” – összegez Danai.

Címkék: alumínium kerámia nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3316665372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása