HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Elkészült az Egyesült Arab Emírségek első nyomtatóötvözete

ferenck 2023.10.10. 08:00

Az Abu Dhabi Technológiai Innovációs Intézet (TII) kifejezetten a városban szeptember közepén megrendezett additívgyártás-konferenciára fejlesztett alumíniumpor-ötvözetet. Az új anyag neve AMALLOY, de a névnél sokkal fontosabb, hogy úttörő jelentőségű.

A Közép-Keleten ugyanis még nem fejlesztettek lézersugaras porágyas fúziós rendszerekre anyagot, ez az első. Az olcsó és nagyon erős alumíniumötvözet remekül nyomtatható, és a teljesítményével sincs kifogás.

3dnyomtatas_emirsegek.jpg

A kereskedelmi forgalomban beszerezhető A1Si10Mg ötvözetekkel összehasonlítva, az AMALLOY úgy erősebb harminchárom százalékkal, hogy az nem megy a hajlékonyság kárára. Nagyon jól működhet, ha kifejezetten könnyű, viszont erős nyomatokra van szükség, azaz a legnehezebb alkalmazásokban is minden bizonnyal helyt áll majd.

Vegyi összetételének és belső összetételének köszönhetően meleg hatására is nehezebben reped, tehát jóval erősebb, szilárdabb a vetélytárs anyagoknál.

Kivételes mechanikai tulajdonságai mellett, az anyagot háromszáz fok feletti hőmérsékleten is tesztelték, és hőtani szempontból és stabilnak bizonyult, azaz magasabb hőmérsékletű környezetekben is alkalmazható.

Az intézet kutatói elmondták, hogy nagyon erős, remekül nyomtatható ötvözetekre összpontosítanak, amelyeket kritikus és magas értéket képviselő alkalmazásokban igyekeznek majd hiba nélkül használni. Integrált számítási és kísérleti megközelítéshez dolgoznak ki keretet, hogy additív gyártásban használható új anyagokat tervezzenek, termeljenek.

A keret hat fázisból áll: ötvözet-tervezésből, kísérleti hitelesítésből, additív gyártás helyszíni ötvözetkészítéssel és felgyorsított folyamatoptimalizálással, anyagtesztelésből, fémpor-optimalizálásbólés dokumentálásból.

A keretet teljes egészében házon belül dolgozzák ki, és már eddig annyira sikeresnek bizonyult, hogy a TII az USA Szabadalomhivatalának adott be oltalom-kérvényt. A keret alapján más anyagcsaládokból szintén terveznek új vegyületeket fejleszteni.

Címkék: alumínium Egyesült Arab Emírségek nyomtatóanyagok ötvözetek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3918222027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása