HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott evőeszközök ételhulladékból

ferenck 2021.10.04. 08:00

A szeptember 24-én indult Bécsi Design Héten Barbara Gollackner stúdiója különleges evőeszközöket tányérókat stb. állított ki. Egyediségüket az adta, hogy 3D ételnyomtatón, ipari és személyes kajahulladékból készültek.

Innen ered a kollekció Wasteware neve is.

3dnyomtatas_foodware.jpg

A kollekcióban a konyhák megszokott elemeit (például kupákat és kávéskanalat) teljesen szokatlanul látjuk. Már csak azért is, mert például állott kenyérből vagy sertésbőrből készültek. A hulladékot pasztává alakították át, amelyet FDM printerrel extrudáltak.

A stúdió üzenete egyértelmű: a környezetre nagyon rossz hatással lévő ételhulladék, a pazarló táplálkozás és az egyszeri használatú tányérok, poharak használata ellen küzd.

A 3D nyomtatás egyik előnye, hogy csak a szükséges anyagmennyiséget használja. A közben keletkezett hulladék újra felhasználható, új termék állítható elő belőle, sőt, például többféle húshulladékból teljesen különböző kaják készíthetők el.

Barbara Gollackner egyszerű, de felettébb nyugtalanító trendre figyelt fel pár éve: évi 90 millió tonna élelmiszer megy kárba. Az egyszeri használatú edények stb. harmincmillió tonna szemetet generálnak.

A tervező először egy húsüzemből gyűjtötte össze az ipari és a személyes hulladékot, például kenyeret vagy disznóbőrt.

„Rengeteg a disznóbőr. Ausztriában a húsipar dobja ki ezeket” – magyarázza Gollackner.  

Címkék: újrahasznosítás ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5116706414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása