HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott pódium az olimpián

ferenck 2021.08.05. 08:00

A 3D nyomtatás nagyon sok területen, köztük természetesen a sportban is jelen van. Labdarúgó Európa- és világbajnokságok mellett, kétségtelenül az olimpiai játékok csinálják a legnagyobb hírverést a sportnak.

Jó hír, hogy a most futó tokiói játékokról – először az olimpiák történetében – sem hiányzik az additív gyártótechnológia (a paralimpián szintén ott lesz), és ha nem is tudjuk, de naponta többször láthatunk printelt darabokat.

3dnyomtatas_olimpia_3.jpg

A Protect & Gamble, a helyi szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság együttműködésének gyümölcseként ugyanis 98 pódiumot nyomtattak. Külön örvendetes, hogy minden egyes dobogót újrahasznosított anyagból, részben az óceánból a „köz” által, az ENSZ „felelősségteljes fogyasztást” hirdető #CleanOceans programja keretében összegyűjtött műanyagból készítettek.

A szervezők – állításuk szerint – ezzel a gesztussal jelzik a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket.

Az óceán mellett, a fenntartható fejlődést promótáló Protect & Gamble és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság iskolákból, áruházakból és hivatalokból is gyűjtötte a műanyag-hulladékot.

A Pódium projekt elsődleges céljaként, több mint másfélmillió, polietilénből és polipropilénből készült műanyagzacskót szedtek össze. Belőlük hasznosították nyomtatásra a műanyag-műgyanta kombinációanyagot. Elmondták, hogy a projektben feldolgozott minden egyes műanyagcuccal 75 gramm széndioxidtól mentik meg a bolygót. A másfél millió darabbal megspórolt energia egy háztartás 112 évnyi fogyasztására elég.  

A Tokió 2020 emblémát (eredetileg tavaly rendezték volna a játékokat) is jegyző Asao Tokolo tervező műve, a pódium Japánt, az ország hagyományait és az olimpiai eszmét fejezi ki. A színvilág, a hagyományos indigókék, a design Japán fejlődését, a szigetország történelmét hivatott megjeleníteni.

Címkék: sport olimpia környezetvédelem újrahasznosítás műanyag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8216649136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása