HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nejlonanyagokból készülnek nyomatok

ferenck 2021.03.09. 08:00

A Stratasys Direct Manufacturing a Xometry globális on-demand gyártó-piacterén kínál újabb nyomtatóanyagokat, négy kiváló minőségű nejlont. Mivel a Xometry ügyfélköre kezdő cégektől Fortune 100-as nagyvállalatokig rendkívül szerteágazó, a két fél bejelentése tovább bővíti a 3DP, azon belül az egyik legnépszerűbb eljárás, a szelektív lézeres szinterezés (SLS) lehetőségeit.

A porágyas technikával, a lézer polimerporokat alakít szilárd szerkezetekké. A komplex SLS a prototípus- és a szerszámkészítéstől, végtermékek gyártásáig szinte mindenre használható. A sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező Stratasys Direct Manufacturing a módszer egyik élenjárója.

3dnyomtatas_stratasysnylon.jpg

A következő négy nejlonról van szó: 11 EX, 11 HST, 12 AF, 12 CF. Az első kemény, fehér, ütéseknek jól ellenáll, vékonyfalú darabokhoz, csőhálózatokhoz ajánlott. Az ásványi rosttal megerősített, merev második remekül ellenáll a hőnek, szerkezeti alkatrészekhez, burkolatokhoz, magas hőmérséklethez javasolják. Az alumíniummal töltött harmadik erős és merev nyomatokat garantáló kompozitanyag, funkcionális alkatrészekhez, szerelvényekhez, fémes prototípusokhoz való leginkább. A szénszállal erősített negyedik szintén jól tűri a magas hőmérsékletet, ellenáll a kopásnak, erős és merev, például jármű-alkatrészekhez, szélcsatornákhoz ajánlják.

Rich Garrity, a Stratasys Americas elnöke szerint az additív gyártás ma már az összes gyártócég számára kötelező technológia, viszont kevés a szakképzett munkaerő. Ezért gondolják, hogy szakértelmüket és munkafolyamataikat a világ bármely pontján, bármilyen igényre alkalmazhatják: „a legnagyobb energiacégek, repülő- és autógyártók bíznak bennünk. A Xometry piacteréhez csatlakozva, az SLS-sel printelt remek teljesítményű nyomatok szélesebb gyártóközösségek számára lesznek elérhetők.”

„A Xometryt a 3D nyomtatás és más gyártómegoldások demokratizálása miatt hoztuk létre” – magyarázza Randy Altschuler vezérigazgató.

Címkék: Stratasys nyomtatóanyagok szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10016451618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása