HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Shapeways túl van a 20 milliomodik nyomaton

ferenck 2021.02.17. 08:00

Több online 3D nyomtatás rendelőrendszer működik világszerte, printel tárgyakat. A Shapeways és a MakerBothoz, azaz a Stratasyshez tartozó Thingiverse a két legismertebb. A holland alapítású, New York székhelyű előbbi mérföldkőhöz ért: túl van a 20 milliomodik nyomtatott tárgyon.

A 2007-ben indult Shapeways a Philips leányvállalataként kezdte, az elektronikai nagyvállalat design-részlegéből nőtte ki magát. 2008-ban indították el nyomtatószolgáltatásukat, tervezők gyors prototípuskészítésre, nyomtatásra küldték el nekik CAD-fájljaikat. A tervezők el is adhatják terveiket, hogy aztán a megrendelők printeltessék ki azokat.

3dnyomtatas_shapeways_1.jpg

A pénzügyi tranzakciókat, a gyártást, a szállítást és az ügyfélszolgálatot a Shapeways végzi. Eleinte kevés nyomtatóanyaggal dolgoztak, aztán nagyon belendült a biznisz. Jött a nejlon, a rozsdamentes acél, kerámiák, ezüst, akril, változatos matériák. 2012-ben Queensben nyitottak egy üzemet, ahol ötvennél több ipari printer dolgozik. 2018-ban a Stratasysszel állapodtak meg, hogy ügyfeleik többféle anyagból jussanak hozzá teljes színű (full-color) nyomatokhoz.

Printeltek már hollywoodi filmkaraktereket, a légjármű-ipartól az egészségügyig, változatos szektoroknak dolgoznak. A ZVerse céggel kötött 2019-es szerződés értelmében, annak CADaaS (CAD, mint szolgáltatás) platformján keresztül digitális tartalomszolgáltatásuk nagyon felgyorsult. A CADaaS lehetővé teszi szabványoknak nem megfelelő 3D fájlok optimalizálását, sőt, közvetlenül a Shapeways oldalán is létrehozhatók új 3D modellek.  

Ma már tízféle technológiával, 90 anyaggal dolgoznak, a világ majdnem minden pontjáról vannak megrendelőik. Kb. 160 országba, napi 6 ezer darabot gyártanak le.

„Ahogy belemegyünk 2021-be, fontos mérföldkövön vagyunk túl. Előre tekintünk, de emlékezünk a mindenki számára új kihívásokkal járó 2020-ban tanultakra. Termékeink jelentés része fogyasztóinknak köszönhető, együtt dolgoztunk arcmaszkokon és a Covid-19-cel kapcsolatos más dolgokon” – jelentette ki a 2018 óta vezérigazgató Greg Kess.

A megrendelhető termékek listája folyamatosan bővül, de ma már olyan egyedi darabokat is nyomtatnak, mint az „intelligens” méhkasok, terepjárók robusztus eszközei, kézműves sörök készítéséhez szükséges műszerek stb.

Címkék: szolgáltatások nyomtatóanyagok Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6216428676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása