HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2021, a HP szerint

ferenck 2020.12.30. 08:00

A világ legpatinásabb nyomtatócége, a HP, azaz a Hewlett Packard szakemberei ügyfeleikkel folytatott globális felmérés alapján, hét trendben foglalták össze, hogy mire számíthatunk 2021 3DP világában.

Növekedni fog a személyre szabott, egyedire alakított termékek iránti igény, ráadásul a tömegesen személyre szabott darabokkal a gyártók árai is egyre versenyképesebbé válnak.

A szoftver- és az adatfronton egyre többet újítanak, az újítások a digitális gyártás méretét növelve, jelentősen javítanak a termelékenységi mutatókon. A szoftveres és adatszintű fejlődés, a „felgyorsult innováció” minőségibb rendszerkezeléshez, jobb nyomatokhoz vezet, a jobb termékekkel pedig a fogyasztók is elégedettebbek.

3dnyomtatas_hpjovo.jpg

Az 50 milliárdos egészségügyi és a wellness-ipar profitál legtöbbet a 3DP technológiák 2021-es fejlődéséből. Ortopédiai és más alkalmazásokban egyre kritikusabb a biomedikális adatok felhasználása. Az adattudomány anyagtudományi újításokat, sokoldalúbb új nyomtatóanyagokat is eredményez. A legtöbb innováció ebben a szektorban várható.

Nincs semmi meglepő abban, ha a gyártás teljes gazdaságok és ökoszisztémák motorja. Ez a gyártás azonban már digitális, és komoly gazdasági növekedést eredményez. 2021-ben egyre több cég áll át a digitális gyártásra, és használ 3D nyomtatótechnológiákat.

A terület növekedésével a digitális gyártók egyre több dolgozónak tartanak egyre több szakmai tréninget. A szektorokon átívelő együttműködés eddig is a 3DP fejlődésének egyik hajtóereje volt, és ez 2021-ben sem lesz másként. Új együttműködések, új ökoszisztémák kialakulása várható.

A fenntarthatóság a gyártó- és üzleti tevékenységek egyik sarkalatos pontja marad. Kis- és középvállalatok, nagycégek és kormányok egyaránt figyelik tevékenységük környezeti lábnyomát, és a digitális gyártás, a 3D nyomtatás fontos szerepet játszik a széndioxid-kibocsátás csökkenésében, promótálja a körkörös gazdaságot. A technológia támogatja a helyi gyártást, amellyel csökkenti az ellátási lánc komplexitását és káros környezeti hatásait.

Új anyagok és eszközök terén az additív gyártás természeténél fogva támogatja a komplex és személyre szabott termékekhez legalkalmasabb lehetőségeket. Az árcsökkenéssel, és a funkciók javulásával, az új eszközök egyre ígéretesebbek, az innováció forrásai lesznek, 2021-ben tovább nő a népszerűségük.

Címkék: trendek jövő személyre szabás HP nyomtatóanyagok környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2516354154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása