HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Építkezés cement-labdacsokból

ferenck 2020.12.21. 08:00

Az additív gyártás egyre gyakoribb építészeti, építőipari alkalmazásaival, innovatív projektjeivel nőtt a cementalapú 3D nyomtatótechnológia iránti kereslet. Terebélyesedik a nyomtatóanyagok piaca, sok a speciális printer, amelyhez speciális matériák kellenek.

A nyomtatóanyag-fejlesztés komoly üzlet, és a 3DP ipar egyik legdinamikusabban fejlődő területe, a 2020-as években soha nem látott léptékű, óriási előretörés várható.

A „cementes” 3DP néhány vállalatnak köszönheti globális terjeszkedését, mert sokan nagyon komoly opciót látnak az épületnyomtatásban. A 3D nyomtatást ezek a vállalatok honosították meg az építőiparban.

3dnyomtatas_cement_1.jpg

Egyikük a még az ezredforduló előtt, 1993-ban alapított tajvani Everplast. Hamar felismerték az építőipari alkalmazásban rejlő üzleti lehetőséget, 3D szekciójukat gyorsan bővítették is ebben az irányban.

Most már az az elvárás, hogy a tajvani építőiparban, belsőépítészetben, designban és a kapcsolódó ipari területeken az Everplast lesz a főszereplő.

A cég tajnani (a sziget legrégebbi, negyedik legnagyobb városa) részlege a helyi Cheng Kung Egyetemmel együttműködve végzi cementtel, a cement nyomtathatóságával kapcsolatos kutatásait. Az együttműködés gyümölcseként, labdacs-formájú cementszerű anyagot dolgoztak ki, amelyet épület-, és bútorszerkezetekhez egyaránt használhatnak.

Az eddig műanyag-feldolgozást végző gépeket fejlesztő Everplast labdacsokat extrudáló 3D nyomtatót is fejlesztett. A „hagyományos” és szabvány szálhúzásos printerek több általános problémáját orvosolnák vele: nem túl nagy az anyag-felhozatal, korlátozottak az alkalmazások, a munkafolyamatokra rengeteg időt kell szánni.

A labdacsokat extrudáló rendszer gyorsabb, a filament (nyomtatószálas) technikánál 30-70 százalékkal tempósabb kivitelezést ígér. Többféle anyagot használva, nő a lehetőségek száma, és mindez együtt, több alkalmazáshoz is vezet. A rendszer szabadalmaztatott fúvókája a sebesség mellett pontosabb nyomatokat is garantál.

A cég európai ügyfelek megrendeléseire vár, és bízik, hogy az építőipar mellett más területeken, például az autógyártásban, az öntésben, művégtagok gyártásában és nagyméretű figurák készítésében egyaránt megőrzi remek piaci pozícióit.

Címkék: építőipar cement Tajvan nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4716350298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása