HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatók Wroclawból: jönnek a ZMorph új gépei

ferenck 2020.12.15. 08:00

Az idén 1,2 millió dollár befektetéssel megtámogatott, jelenleg potenciális befektetőkkel tárgyaló lengyel ZMorph a napokban jelentette be ZMorph Fab nevű új ipari 3D nyomtatóját, és beszélt a 2021 első negyedévében aktuális ZMorph i500-ról is.

A 2012-ben alapított cég fokozatosan tolódott át a professzionális/ipari szegmens felé. Az elmúlt években gyors növekedésen ment át, amit úgy tűnik, a Covid-19 sem lassít le. Az eltolódás egyik legmarkánsabb jeleként, 2020-ban felvásárolták az ipari szintű nyomtatók fejlesztésében komoly tapasztalattal rendelkező HBOT márkát tulajdonló 3D Printerst.

3dnyomtatas_zmorph.jpg

A ZMorph Fab tipikusan „minden egyben” gép – az egyik legmodernebb, könnyen kezelhető és megbízható desktop nyomtató, a jól ismert ZMorph VX utóda. Az új rendszer cserélgethető extrudáló eszközfeje a 3D printelést, a CNC marást és a lézervágást egyaránt lehetővé teszi.

Ugyanazon a gépen, ráadásul új funkciói az oktatási, FabLabs, workshop és tervezőlaboratóriumi használatot is támogatják. Mozgásérzékelőivel egyszerűbb a nyomtatószál adagolása, és ha kifut az anyagból, a gép magától leáll, és megvárja az újratöltést. Hűtőmechanizmusát szintén optimalizálták, és a környezetvédelmi szempontokat is kielégíti: opcionálisan megvásárolható szénszűrő rendszerrel bővíthető.

A használható fejeket „intelligens” megoldás detektálja, cseréjük nagyon egyszerű, amivel a munkaidő is jelentősen lerövidül. A printerbe integrált elektronika ipari minőségű, azaz a ZMorph Fab teljes mértékben professzionális ipari desktop gép. Bemutatásával párhuzamosan a cég Voxelizer szeletelő szoftverét is frissítette.

A gép 3599, illetve 2659 euróért „minden egyben” és csak 3D printer változatban is megvásárolható. Extraopcióként személyre szabható szettet is választhatunk.

A ZMorph i500 még iparibb lesz, nagyobb munkatérrel, egyes és kettős extrudálással. A cég teljes ökoszisztémát ígér: a gépek mellé megújult szeletelő szoftvert és firmware-t kínál. Terveik szerint felvásárolják valamelyik nyomtatószál-gyártó startupot is, hogy tényleg minden egyben legyen.

Címkék: ipar nyomtatók innovátorok desktop printer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4716329246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása