HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új mikrogyártó technológiát talált ki a német Nanoscribe

ferenck 2023.12.05. 08:00

A Nanoscribe új 3D mikrogyártó technológiát vezetett be: a kétfotonos szürkeárnyalatos litográfia (2GL) a nagyfelbontású kétfotonos polimerizációt (2PP) a voxeleket hangoló egyedi, szabadalmaztatott folyamattal hozza össze, hogy szignifikánsan kevesebb nyomtatási réteg legyen. A 2GL így a leggyorsabb 2PP-alapú 3D nyomtatótechnológiává vált.

A formák pontossága párját ritkítja, és a nyomtatás minősége is nagyon magas szintű. A 2GL új alkalmazásoknak kövezi ki az utat: még vékonyabb mikrooptikai rendszerek gyártása jobb minőségben, sokkal rövidebb idő leforgása alatt. A technológiával tovább bővültek a Nanoscribe által fejlesztett Quantum X align mikrogyártó rendszer funkciói.

3dnyomtatas_nanoscribe_1.jpg

A Quantum X platform a 2GL technológiával optikai minőségű 2D és 2.5D mikroszerkezeteket állít elő, amellyel a mikrooptika egyik vezető ipari gyártómódszerévé vált. A 2GL 3DP bevezetésével a Nanoscribe a harmadik dimenzióba emelte a voxelhangolást, amely az összehangolt (aligned) kétfotonos litográfia (A2PL) kulcsfontosságú kiegészítése.

A nyomtatási folyamat alapja a lézer valósidejű dinamikus modulációja, a legnagyobb sebességű szkennelés mellett. A polimerizáló voxel pontosabb méretbeállítása az eredmény, hogy tökéletesen illeszkedjen bármilyen 3D alakzat körvonalaihoz. 2GL 3D nyomtatással bármely 3D printtervrajz valódi formája, azaz hibátlan, optikai minőségű felületek és a legkifinomultabb, szubmikronos jegyek valósíthatók meg szeletelés, alaktorzulás nélkül.

A 2GL az egyik leggyorsabb 2PP-alapú mikrogyártó technológia, kevesebb nyomtatási réteggel, remek minőséggel. A mai bármelyik 2PP printerrel kivitelezhetetlen nyomtatási sebesség valósítható meg, tízszeres-hatvanszoros teljesítménnyel (a 2PP alternatívákkal összehasonlítva).

A 2GL-lel bővült az optimalizált Quantum X align A2PL repertoárja, magát az összehangolást pedig a nanoPrintX speciális szoftver végzi.   

Címkék: ipar innovátorok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr718259581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása