HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Készül az első nyomtatott lakóépület Németországban

ferenck 2020.10.05. 08:00

A 3D épületnyomtatási szolgáltatásokat kínáló PERI GmbH az Észak-Rajna Vesztfália tartomány Beckum városában építi Németország első nyomtatott, kétszintes, szintenként 80 négyzetméteres lakóházát. A printeléshez a dán COBOD BOD2 rendszerét használják.

Az utóbbi hetekben és hónapokban minden engedélyt megkaptak, a teszteket a Müncheni Műszaki Egyetem vezényelte le, az anyagot, printelhető betont (i.tech 3D) a HeidelbergCement szállította.

Észak-Rajna Vesztfália tartomány teljes mellbedobással támogatja a csúcstechnológiák, így értelemszerűen a 3DP innovatív alkalmazásait is. A mérföldkőnek számító projekthez 200 ezer euróval járultak hozzá. Biztosak benne, hogy egyes piaci szegmensekben az épületnyomtatás nagyon fontossá válik a következő években.

3dnyomtatas_nemet_haz.jpg

Németországban nem ez az egyetlen lakóház-nyomtató projekt, máshol is terveznek hasonlókat. Az úttörőszerep viszont egyértelműen a PERI GmbH-nak jutott.

A cég 2018-ban vásárolt egy BOD2 gépet. Állványprinterről van szó, biztonságosan telepített fémvázon mozog a kerettel együtt. Bármilyen pozícióba eljut, és csak egyszer kell kalibrálni.

Az anyagot kifejezetten épületnyomtatásra találták ki, úgy is alakították, méretezték, hogy a céloknak megfeleljen. A BOD2 printerrel tökéletesen működik.

Az épület háromrétegű üreges falakból áll, az üregeket szigetelő vegyülettel töltik meg. A gép lehetővé teszi, hogy a manuális munkát könnyen integrálják a nyomtatási folyamatba.

Működtetéséhez mindössze két operátor kell, a nyomtatófejet és az eredményt kamera monitorozza. Másodpercenként 1 méteres sebességével, a BOD2 a piacon beszerezhető jelenlegi leggyorsabb épületnyomtató. A gép egy kétréteges fal 1 négyzetméterét 5 perc alatt készíti el.

Címkék: cement épületnyomtatás nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6216226038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása