HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Valósidőben figyeli a nyomtatási folyamatot egy mesterséges intelligencia

ferenck 2020.09.11. 08:00

Az adatsorok és adatbázisok, a mindent elborító adatok, a Big Data korában az Authentise nem meglepő módon, adatok felől közelíti meg az additív gyártást, szoftverrendszere a munkafolyamatra összpontosít. A cég a napokban jelentette be együttműködését a szintén szoftvereket fejlesztő Addiguru startuppal.

Az Addiguru folyamatokat valósidőben figyelő, nyomon követő, mesterségesintelligencia-alapú megoldását Gyártás-kivitelezés Rendszerébe (Manufacturing Execution System, AMES) integrálja. Az integrációval a felhasználóknak eddig nehezen kibogarászható, nagyon fontos információkat szolgáltatnak, összességében pedig javulnak, praktikusabbá válnak az AM monitoring rendszerek.

Ha a nyomtatás munkamenetében bármilyen probléma felmerül, az AMES felhasználóit az Addiguru algoritmusai valósidőben értesítik, képeken jelenítik meg, emelik ki a gondokat, az Authentise webes interfészén és az appon is jelzik, hogy az egész munkafolyamatot hogyan érinti a hiba.

3dnyomtatas_monitoringsoftware.jpg

A rendszer a teljes képsort és észrevételeit automatikusan hozzáadja a valósidejű nyomkövetéshez, figyelmeztetéshez. Ezzel egyidejűleg az érintett AM rendszereknek teljesen új elemzőszekciót nyit, amelyben szintén láthatók a képek.

A felhasználónak módjában áll, hogy az észlelt anomáliát szenzorikus adatokkal egyesítse, és egyedi figyelmeztetések, értesítések és irányítófelületek kidolgozásához használja azokat.

„A meglévő folyamat monitoring megoldásokkal vagy a felhasználónak kell napokat eltöltenie próbanyomtatásokkal, vagy az összes képet végig kell néznie a potenciális problémák megtalálásához. A mi mesterségesintelligencia-algoritmusaink és az Authentise munkafolyamat-szoftvere együtt komoly segítséget nyújt, mert minden adat és értesítés egy helyben megtalálható. Az együttműködés a nyílt architekturális keretre vonatkozó célkitűzéseinket is előrébb viszi” – jelentette ki elégedetten Shuchi Khurana, az Addiguru vezérigazgatója.

Az Authentise-t vezető Andre Wegner kiemelte, hogy az együttműködés a két cég egyedi irányultságának pozitív kombinációja – ők a digitális munkamenet koherens irányítását, ellenőrzését, és a gépi adatokhoz való hozzáférést, az Addiguru a folyamatok felülvizsgálását és a mesterséges intelligencia által készített elemzést adja a közösbe.

Az Addiguru mellett az AMES más partnerektől, más modulokat is használ: geometrikus-keresésre, árajánlat-tételre, hálózatkezelésre stb.

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10016195814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása