HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Cipők a jövőből

ferenck 2020.07.06. 08:00

A 3D nyomtatással és szkenneléssel foglalkozó kínai Shining 3D és a Magarimono japán lábbeli-tervező különleges cipővel állt elő: viselője úgy érezheti magát, mintha a „felhőkben járna.” Csúcstechnológia és csúcsdivat ismét találkozott, a találkozás gyümölcsei ezek a 3D eszköztárral készült, jövőbe mutató és teljesen egyedi darabok.

A Shining 3D a 3D digitális technológiák egyik élharcosa, intelligens tervezés és additív gyártás a jelszavuk. Minden partnercégnek örülnek, amely szintén ezt a két megoldást részesíti előnyben.

Több kínai cipőgyártóval dolgoztak már együtt, egyik legizgalmasabb, legkreatívabb projektjük azonban a mostani kínai-japán együttműködés. A Magarimono kiemelkedik a mezőnyből, annyira eredeti lábbelikben gondolkoznak. Jelen kollekciójuk az első próbálkozásuk a 3D nyomtatással, és hangsúlyozzák is ezt a másságot, az eltérést a korábbiaktól.

3dnyomtatas_cipok.jpg

A digitális modellezés és a 3DP lehetővé teszi, hogy a tervezők régebben elképzelhetetlen és (főként) kivitelezhetetlen formájú tárgyakban gondolkodjanak. Az aprólékosan kidolgozott formák, az új esztétika és a klasszikus felületek szintézise az ő világuk, ez a kollekció is pontosan erről szól.

A cipőkhöz SLS (szelektív lézeres szinterezés) technikát használtak, a nyomtatás a Shining 3D gépein történt. Az első négy terv címe Felhő (Cloud), mindegyik a felhő egy-egy tudományos kategóriája előtti tisztelgés, az összes talpszerkezete más.

A felhők könnyű vízcseppekből és jégkristályokból állnak össze, a részecskék a levegőben lebegnek. A levegő bizonyos változásai következtében képződnek. A napfény hatására lehetnek fehérek, szürkék és sötétek is. A színeknek megfelelően gomoly-, fodros, réteg- és világító felhőkről beszélünk.

A kollekció mögötti koncepció nemcsak a felhőn járásból áll, hanem ki is választhatjuk a felhőfajtát hozzá. A jellegzetes felhőminták adják a cipőtalp-alapokat. Az alkotók cipőikkel a felhőben lévő vízcseppek mozgását és fizikai állapotát, valamint az elemek folyamatos átalakulását igyekeztek minél hatásosabban megjeleníteni.

Címkék: cipő Japán Kína szelektív lézeres szinterezés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5815983400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2020.07.07. 14:52:50

Úristen, mekkora marketingbullshit-cunami ez a poszt :)
süti beállítások módosítása