HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új PLA egészségügyi célokra

ferenck 2020.06.18. 08:00

A 3D nyomtatásnak fontos szerep jutott a koronavírus-járvány alatt. A technológiával csökkenthető az ellátási láncra és a kormányokra nehezedő nyomás. A 3DP közösség különböző profilú szereplői általában önkéntesen vesznek részt a világméretű egészségügyi és gazdasági-társadalmi válság enyhítésében: lélegeztetőgép-alkatrészektől maszkokig, érintés nélküli kilincsig, szinte mindent printelnek.

A polimervegyületekre specializálódott Benvic által fejlesztett új PLA anyagcsalád rendeltetése a járvány elleni küzdelemben résztvevő gyártók segítése.

3dnyomtatas_pla.jpg

A Plantura néven ismert biopolimereket komposztálásra, tartós használatra találták ki. Egyes (baktero-statikus) tulajdonságaikkal megakadályozzák a baktériumok szaporodását. Ezek az anyagok a 3DP decentralizált jellege miatt külön hasznosak lehetnek az egészségügynek.

„Az új anyagot közösen dolgoztuk ki egy, nyomtatószálakat előállító partnerrel, és hamarosan védőmaszkok készülnek belőlük Olaszországban. Ezek a maszkok, viselőjük fej- és arcmorfológiája alapján, személyre szabhatók. Csak a 3D munkafolyamatokkal lehetséges ilyen precíz darabokat előállítani” nyilatkozta Camilla Bortolon, a Bonvic egyik vezetője.

3dnyomtatas_pla0_1.jpg

A maszkok egyszerűen újrahasznosíthatók, mindössze a szűrőket kell kicserélni rajtuk.

Az 1963-ban alapított Benvic főprofilja változatos, köztük a gépjármű-, az elektronikai és az építőipari piacokon hasznosított PVC vegyületek (porok, hőérzékeny keverékek és tartósítók) fejlesztése. A cég francia, olasz, spanyol, lengyel és brit üzemekkel egyaránt rendelkezik. Az új anyagcsaláddal kifejezetten a Covid-19 ellen mobilizált additív gyártószektor munkáját kívánják támogatni.

Ugyan sokféle PLA iránt mutatkozik igény, a járvány alatt azonban (érthető okokból) a biológiailag lebomló, biokompatibilis, nem mérgező és környezetbarát vegyületek a legnépszerűbbek.    

 

Címkék: nyomtatóanyagok PLA környezetbarát nyomtatás koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6815771416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása