HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új tanácsadó szolgáltatást indít a Materialise

ferenck 2020.06.04. 08:00

Az additív gyártás iránt érdeklődők több oktatóanyag közül válogathatnak. A holland Addmio e-learning vállalat nemrég mutatta be első oktatóanyagát, az amerikai Munkavédelmi és -Biztonsági Nemzeti Intézet matériák munkahelyi és otthoni felhasználásáról publikált anyagokat.   

Az egyik legjelentősebb 3DP szoftverfejlesztő, a belga Materialise új tanácsadó szolgáltatást jelentett be. A prémiumkategóriás Mindware cégre szabott megoldásokat javasol a 3D nyomtatás implementálásáról. Segítségével az ügyfelek eredményesebb gyártóstratégiákat dolgoznak ki.

Additív gyártással szervezetek a fenntarthatóbb termékelőállítás mellett döntenek, megspórolva a kevésbé hatékony munkafolyamatok pluszkiadásait. A gyártás kívánság szerint (on-demand) történik, ha mérnökök megkapják az alapvető CAD tervezőszoftverekhez való hozzáférést, többszörös iteráción megy át az adott termék fejlesztése.

3dnyomtatas_materialise_9.jpg

A technológiával az innovatív termékek rövid idő alatt piacra kerülnek, előállításukhoz nincs szükség a teljes gyártószalagra.

A Materialise tavalyi felméréséből kiderült, hogy a következő 5 évben a gyártók 50 százaléka tervezi a 3DP használatát, 41 százalékuk szerint viszont elterjedését a technikai szakértelem hiánya hátráltatja. Általános vélemény, hogy szükség lenne megbízható forrású kisokosokra.

A 3DP egyedi lehetőség a versenyelőny alacsony befektetési kockázat melletti kiharcolására vagy megtartására. Ehhez kell egy átfogó ismereteket adó és tárgyilagos forrás, amely segítséget nyújt a különféle technológiákban való eligazodásban, megmutatja, melyik milyen alkalmazásra jó, és objektív is, azaz segít a mindenkori célnak megfelelő optimális megoldás kiválasztásában.

A nagyjából 2 ezer személyt alkalmazó, három évtizedes múlttal rendelkező Materialise Mindware-je különböző területek specialistáival köti össze az ügyfeleket: kutatás-fejlesztés, tervezés és mérnöki kivitelezés, munkafolyamatok levezénylése. Iparágakhoz, például a légjármű és az orvosi szektorhoz szintén ad tanácsokat. A hardver és a szoftver a 3DP kritikus területei, a megfelelő szakismereteket viszont semmi nem képes helyettesíteni – mondta a Mindware-ről Bart van der Schueren főmérnök.

Címkék: szolgáltatások Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7515717140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása