HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Személyre szabott kagylóüléseket nyomtat a Porsche

ferenck 2020.04.08. 08:00

A Porsche bejelentette, hogy személyre szabott kagylóüléseket fog nyomtatni. Első körben 40 prototípust készítenek a testformájú ülőalkalmatosságból, amelyeket az eredeti tervek szerint már májusban használtak volna európai autóversenyeken, és a visszajelzések alapján finomítanának rajtuk, majd 2021 közepére lenne belőlük késztermék.

Lényegében a központi és a hátsó párnarész készül (részben) additív technológiával. A felhasználó három keménységi fok közül választhat: kemény, közepes és puha. Az ülés kidolgozásánál ergonómiai szempontokat (is) érvényesítenek: nagyon könnyű anyagokból készül, a kényelmet maximálisan figyelembe veszik, és a klímavezérlés is passzív lesz.

A tervezőket a motorsport ihlette meg. Egyes versenymotorok ülését kifejezetten a vezetőre méretezik, minden az ő személyes kényelmét szolgálja, hogy csak a minél jobb teljesítményre tudjon koncentrálni.

3dnyomtatas_porsche.jpg

„A szék az ember és a jármű közötti interfész, precíz és sportos használata nagyon fontos. Ezért kell a vezető személyére kialakítani, versenyautóknál ezért vált régóta normává az egyénire szabás” – magyarázza a motorsport egyértelmű hatásaira utalva Michael Steiner, a Porsche kutatásfejlesztési csoportjának egyik vezetőségi tagja.

Az új kagylóülés a Porsche szendvics-konstrukciójú jelenlegi vezetőülésén alapul. Az alap megerősített polipropilénből (EPP) készül, amelyet poliuretán-alapú anyagokkal kevernek össze, és nyomtatnak ki. A külső váz vízálló, de a levegőt komfortosan áteresztő Racetex anyagból készül, speciálisan passzív klímavezérlésre kialakított perforációs mintával.

A székhez lesz speciális ablakpanel is, amelyen keresztül látható a belső rácsszerkezet. Összességében kifejezetten high-tech látvány, és ránézésre is nagyteljesítményt feltételezünk róla.

Az első prototípusok a 911-es és a 718-as modellbe kerülnek, a biztonsági övek pedig tipikus versenyautós övek. A jövőben különféle színekben fogják kínálni a felhasználó egyedi kontúrjára kialakított darabokat. A színekhez persze az is kell, hogy legyen elég érdeklődő.  

Címkék: sport autó versenyautó

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5515558560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McKinney 2020.04.09. 11:54:06

a porsche a kagylóüléseket, a közös képviselő a lakógyüléseket nyomja
süti beállítások módosítása