HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mitől lesz részletes egy nyomtatóanyag tesztje?

ferenck 2020.04.02. 08:00

Az additív gyártás egyik éllovasa, a 3D Systems alaposan letesztelt nyomtatóanyagokat mutatott be március második felében. A széleskörű tesztlistát a későbbiekben minden alkalmazó használhatja, azaz nem kell plusz háziteszteket végezniük, mert a mérnökeik egy ilyen alapossággal dokumentált anyagból meg tudják mondani, hogy az anyag mire jó, mire nem.

Az anyagteszteket ismertető dokumentumok általában nem túl részletesek, amiért a felhasználók több (az eredeti gyártótól) független tesztet végeztek korábban.

A 3D Systems pontosan a tesztfolyamatok leírásával és az eredmények hitelesítésével időt és pénzt takarít meg ügyfeleinek, illetve felgyorsítja gyártótevékenységüket.

Egy anyag hitelesítéséhez a következő feltételek kellenek: környezeti stabilitás, elektromossági adatok, nem okoz tűzveszélyt, biokompatibilitás, ISO mechanikus tulajdonságok, izotrópikus mechanikai tulajdonságok, kompatibilitás bizonyos folyadékokkal, vegyszerekkel. Ezek az igazolások garantálják, hogy a vásárló már a kezdeti prototípuskészítéstől szakszerűen használhatja az adott anyagot.

3dnyomtatas_3dsujanyag.jpg

„Az iparágban közzétett anyagteszt-adatok eddig nem voltak annyira pontosak, hogy megtudjuk belőlük, mennyire jók gyártási alkalmazásokra, és sokat nem is jelentettek a fröccsöntött műanyagokhoz járó adatokhoz szokott mérnököknek. Ha egy mérnök tényleges gyártásra használ bármilyen anyagot, az ipari szabványoknak megfelelő és így a hatékonyságot növelő, szerteágazó tesztadatok kellenek hozzá. A 3D Systems elismeri, hogy ezek a szabványok mennyire segítenek a minőségjavulásban, a biztonság növelésében, megkönnyítik a piacra és a kereskedelembe való kijutást, és a fogyasztó bizalmát is erősítik. A mind az ASTM, mind az ISO szabványokat használó teszteléssel világszerte széleskörű gyártóréteg igényeinek felelünk meg, és így hozzájárulunk az additív gyártás tényleges gyártássá válásához” – jelentette ki Marty Johnson, a 3D Systems egyik anyagtudományi szakértője.

A teszteket a legutolsó nyolc, Figure 4 gépen használandó anyaghoz (például HITEMP 300-AMB, TOUGH-BLK 20) készítették. Ezeknek az anyagoknak ipari szintű tulajdonságokkal (tartósság, rugalmasság, ellenálló-készség, UV stabilitás, hőtűrés stb.) kell rendelkezniük.

Címkék: nyomtatók nyomtatóanyagok 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1715520310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása