HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szoftver választja ki a nyomtatóanyagot és a nyomtatási folyamatokat

ferenck 2020.03.17. 08:00

Az Evonik német vegyipari vállalat bemutatta első 3DP szoftverét, amely a megfelelő additív gyártási folyamat és anyag kiválasztásával segíti a felhasználót. Választása a terv geometriai, anyagtudományi és pénzügyi elemzésén alapul.

Az Evonik kockázatitőke-csoportjához tartozó izraeli Castor startup által fejlesztett programmal a cég szerint tovább bővül a 3DP felhasználók köre, ők pedig jobban látják a fogyasztói igényeket, könnyebben igazítják hozzájuk az anyagfejlesztéseket.

3dnyomtatas_evonik.jpg

A platformon a felhasználók leellenőrizhetik a terveken lévő darabok nyomtathatóságát, speciális célokra kiválaszthatják a legjobb anyagokat, és a CAD-fájl elemzésével költség- és gyártásiidő-becslést is kapnak. A szoftver segít törékeny pontok azonosításában, megmutatja, hogy melyikhez milyen anyag az optimális.

A szoftver a költség- és időhatékony opciók bemutatásával megkönnyíti a 3DP szélesebb körű befogadását, a gyártói ökoszisztéma bővülését.

Amikor az Evonik tavaly bejelentette, hogy a Castorba fektet, a befektetés a német cég anyagtudományi szakértelmének és az izraeli vállalat platformjának az összekombinálását jelentette. Az „összes iparág számára használható és hozzáférhető” szoftver lett az együttműködés eredménye, például így vált lehetővé, hogy az Evonik technológiájával ott javítsanak anyagok tulajdonságain, ahol szükség van rá. A végtermék az eredetileg tervezettnél is robusztusabb lesz.

„A Castor technológiáját használó új Evonik-szoftverrel bővült a termék-portfoliónk. Izgatottan várjuk az együttműködés folytatását, additív gyártással készülő végtermékeink számának jelentős növekedését” – nyilatkozta Omer Blaier, a Castor vezérigazgatója.

Az Evonik 2018 februárjában jelentette be, hogy 50 százalékkal növeli VESTOSINT nyomtatóporának gyártását. Lényegében azóta foglalkoznak intenzíven 3D nyomtatással. Többféle anyagot dolgoztak ki, újabb partnerekkel kezdtek együttműködni.       

Címkék: szoftver nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4615494110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása