HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Platzhirsch, az új nyomtatott elektromos bicikli

ferenck 2020.03.05. 08:00

3D nyomtatás és közlekedés egyre több szállal kapcsolódik egymáshoz. Földi, légi és vízi járművekhez mind gyakrabban használnak printelt részeket – és nemcsak autókhoz, repülőkhöz, hajókhoz…

A német Urwahn Bikes kerékpárgyártó nemrég bemutatott nyomtatott elektromos biciklije, a magyarra bikának, bivalynak, nagyfejűnek stb. ferdíthető Platzhirsch utalás az egyébként impozáns látványt nyújtó gép döbbenetes teljesítményére.

3dnyomtatas_bicigli.jpg

A kerékpár elektromos darabjait a MAHLE járműgyártó elektronikus alkatrészeket integráló specialista részlege, a MAHLEebikemotion kivitelezte. Annyira hibátlanul oldotta meg, hogy beleértve a LED világítórendszert is, szinte láthatatlanok, mert úgy el vannak rejtve a printelt acélkeretben. A gép az aljvázba integrált hátsó kerékagy-motort működtető elemmel 80 kilométert képes megtenni. A MAHLE appon keresztül a – borsos árú, 4499 eurós – bicikli három vezetési módban használható és digitálisan navigálható.

A gyártó nem először használta a 3DP technológiát, korábbi Schmolke Edition gépéhez a printelt acélvázat szénrészekkel kombinálta össze (erősítette meg). A pehelykönnyű részeket az ezen a területen specialistának számító Scmolke Carbon kivitelezte.

A járműiparban, elsősorban az autógyártásban köztudottan előszeretettel használják a 3D nyomtatást, de több gyönyörű kerékpárt is printeltek már. Aligha a véletlen műve, hogy az elsőket épp a biciklikultúrájáról ismert Hollandiában.

A 3DP úgy tűnik, a kerékpársportba is bevonul. Az Egyesült Királyság 2020-as tokiói nyári olimpiára készülő kerékpár-csapatának gépeihez használják a technológiát, a Renishaw RenAM 500M printerén szénrostos részeket állítanak elő hozzájuk.

Közben a londoni Quirk Cycles kerékpárváz-gyártó nyomtatott biciklivázat mutatott be. A printeléshez rozsdamentes acélt használtak.

Címkék: sport kerékpár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2115477148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása