HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Vegyipari óriás a 3D nyomtatásban

ferenck 2020.02.04. 08:00

A német vegyipari óriás Evonik kockázati tőkés részlege 2018-ban befektetett a 3DP szoftverfejlesztő Castor Technologies startupba. Az ígéretes cég különleges platformot fejlesztett, amelyen felbecsülhető részek nyomtathatósága, kiválaszthatók a mindenkori aktuális célra legjobb anyagok, felmérhető a gyártás ideje és költsége.

Az Evonik továbblép. Túl a pénzügyi támogatáson és a 3DP iparágnak történő anyageladásokon, az ügyfelek szükségleteire és preferenciáira reagálva, anyagtudományi ismereteivel is támogatja a platformot.

3dnyomtatas_castor.jpg

A kockázati tőkés részleget vezető Bernhard Mohr különlegesnek tartja a Castor piaci szerepét. Véleménye szerint a startup rengeteget segít a technológia adaptálásával bajlódó vállalkozásoknak.

„A beruházás tökéletesen kiegészíti 3DP portfoliónkat és a világ egyik legaktívabb startup ökoszsisztémájába, az izraelibe történő befektetéseinket” – magyarázza Mohr.

3dnyomtatas_castor0.jpg

A vegyipari nagyágyúkkal versengő Evonik átfogó stratégiát dolgozott ki 3D nyomtatásbeli szerepéről. 2018 februárjától, a keresletre reagálva, 50 százalékkal növeli egyik nyomtatópora, a sztereolitográfiára kitalált VESTOSNIT termékcsalád gyártását. Idén májusban bezártak egy üzemet, hogy a VESTOSNIT előállítására megfelelő másikra összpontosítsanak, miközben friss technológiák kialakításában, felfuttatásában is segédkeznek.

A koncepcióba tökéletesen passzol az ipari szoftvereket fejlesztő, azokat a 3DP ökoszisztémába ügyesen beillesztő Castor Technologies.

„A szoftverrel lehetővé vált a 3D nyomtatás kereskedelmi léptékű adaptációja” – magyarázza az Evonik additív gyártási innováció-növekedésért felelős csoportját vezető Thomas Große-Puppendahl.

A platform olyan jól funkcionál, hogy CAD szoftverek kiegészítőjeként tekintenek rá. Fejlesztői szerint a gyártók rajta keresztül lépnek be az ipari szintű additív gyártásba. Az Evonik nyomtatott polimerekre vonatkozó ismeretei a Castor anyagokat, anyagtulajdonságokat azonosító megoldásával összekombinálva, jelentősen javul a termékek minősége.

Címkék: szoftver innovátorok nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr415268646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása