HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Additív gyártás mesterséges intelligenciával

ferenck 2019.12.16. 08:00

A préselés (extrudálás) és köszörülés specialista, ipari felszerelés beszállító német Hans Weber Maschinefabrik partnerségre lépett a nagyléptékű additív gyártómegoldásokon dolgozó, nevével sokat eláruló Ai Build vállalattal.

Előbbi már az 1980-as években megalapozta hírnevét, a 3D nyomtatás piacára viszont csak most kapcsolódik be a kifejezetten erre a célra létrehozott Weber Additive részleggel. Az Ai Build felhőalapú 3DP szoftverét nagyméretű extrudáló rendszereikhez használják.

3dnyomtatas_aibuild_1.jpg

A „gyár, mint szolgáltatást” (Factory-as-a-Service) kínáló Ai Build a tömeges 3D nyomtatásra dolgoz ki megoldásokat, amelyek során robotkarokat használnak. A cég AiMaker hardvere az AiSync szoftverrel és az AiCell infrastruktúrával csomagban szerezhető be.

A partnerség részeként a Weber Additive az AiSync szoftverrel dolgozik. A szoftvert kifejezetten hattengelyes robotkarok vezérlését végző szerszám-utak programozására fejlesztették. Az „utakat” nem korlátozza a rétegekre történő szeletelés, így a tervező remekül kihasználhatja a sok sikeres nagyléptékű szerkezet alapját adó kötegszerű alakzatok és a rácsok lehetőségeit.

3dnyomtatas_aibuild0_1.jpg

A szoftvert, figyelembe véve a munkahasználatra tervezett eszközök méretét, a gyors gyártásra optimalizálták.

„A két cég komplex szoftveres megoldásának és gépészmérnöki szakértelmének összekombinálásával masszív, verhetetlen és komplett technikákat tudunk kínálni. Ezek a megoldások a jövőorientált additív gyártást és a korlátok túllépését szolgálják” – nyilatkozta Markus Weber, a Hans Weber Maschinefabrik egyik vezetőségi tagja.

A Weber Additive első 3DP darabja a tervek szerint 2020 elején kereskedelmi forgalomba kerülő, egycsavaros extrúderrel működő DX gép a betáplált anyagokat labdacsokká, golyócskákká alakítva, gyorsítja fel az extrudálás folyamatát.

A géppel polimerek, rostokkal megerősített, sőt puha anyagok is kompatibilisek.

Címkék: jövő szoftver robot mesterséges intelligencia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7315266052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása