HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Népszerű mangakarakterek 3D nyomtatásban

ferenck 2019.10.29. 08:00

Az 1975. január 1-én született Oda Eiicsiró 450 millió példányszámban elkelt One Piece-e a világ legismertebb mangasorozata, sokak szerint megváltoztatta, átírta a műfaj történelmét. Többször feldolgozták: animéket, televíziós sorozatot, rajz- és játékfilmeket készítettek belőle, és – az „egyetlen szerzőtől a legtöbb példányban eladott képregény-sorozat” kategóriában – a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

3dnyomtatas_manga.jpg

A sorozat 20. születésnapjának megünneplésére Tajpejben kéthónapos kiállítást szerveztek. A nagyérdeműnek a főszereplők 24 méretes (1,8x5 méteres) másolatát mutatták be, mindegyik nyomatot a SID Installation Art készítette, az izraeli Massivit 1800 Pro printerével dolgoztak.

3dnyomtatas_manga0.jpg

„Remekművek, az alkotók mindent megvalósítottak, ami a Massivit gépével lehetséges. A karakterek életre keltek. Az eredmény egyben azt is bizonyítja, hogy a színpadi eszközök, kellékek korábban nem látott tempóban készíthetők el a technológiával. Érdeklődéssel várjuk, hogy az egyre nagyobb szórakoztatóipar még jobban felfedezze a 3D nyomtatást” – nyilatkozta Erez Zimerman, a Massivit vezérigazgatója.

3dnyomtatas_manga1.jpg

Az SID Installation Art vezetősége szintén elégedett, szobrászati szaktudásukat tökéletesen kiegészítette a digitális 3D nyomtatótechnológia. Az eredeti modellek több iteráción estek át, a végén a cég kliensei is besegítettek a darabok személyre szabásában. Az additív gyártásnak köszönhetően feleannyi idő alatt végeztek, mintha hagyományos gyártófolyamatokkal dolgoztak volna, ráadásul az alkotói szabadság is nagyobb volt.

Azt is elmondták, hogy Massivit gépük napi 18 órát nyomtat.

A rajongókat elragadtatással tölti el, hogy interakcióba léphetnek a printelt modellekkel. Az esemény kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) appjával, egyedi környezetekben filmezhetik magukat a nyomatok társaságában.

Címkék: manga szobrászat Japán Tajvan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4515250240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása