HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Shapeways felgyorsítja a 3D-s tervezést

ferenck 2019.10.11. 08:00

A New York székhelyű online 3DP piactér és szolgáltatásiroda, a Shapeways partnerségre lépett a 2013-ban alapított, a digitális tartalomfejlesztés kihívásaira megoldásokat kínáló dél-karolinai ZVerse szoftverfejlesztővel.

A Shapeways CAD platformját a Zverse CAD as a Service (CADasS) rendszerébe integrálva, mostantól szolgáltatásként üzemelteti azt. (CAD, azaz computer-aided design, számítógéppel segített tervezés, több, komputeren alapuló, mérnökök és más szakemberek tervezőtevékenységét segítő eszközből álló rendszer.)

A mesterséges intelligencia által vezérelt CADaaS új 3D modellek tervezését, meglévő 3D fájlok optimalizálását teszi lehetővé a Shapeways honlapján.

3dnyomtatas_shapeways.jpg

A CADaaS-t eleve azért fejlesztették, hogy on-demand szolgáltatásként, segítse nyomtatható fájlok tervezését és kivitelezését.

A terveket kivitelező vállalkozások az eredeti munkák kb. 40 százalékát dobják vissza azzal, hogy a fogyasztóktól kapott anyag nem gyártható le, a 3D fájlok egyáltalán nem olyanok, mint amilyeneknek lenniük kellene. A CADaaS ezt a problémát orvosolja, optimalizálja a visszautasított darabokat.

A honlapon a fogyasztók kívánságokat fogalmazhatnak meg projektjeikkel kapcsolatban. A terv alapján, a ZVerse által kiválasztott designerek egyikéhez fordulhatnak, aki optimalizálja azt, és garantálja a gyárthatóságot (a fájl nyomtatható lesz).

A különböző iparágaknak, köztük az egészségügynek is bedolgozó Shapeways jelenleg ötvennél több anyagot kínál. A ZVerse szoftverével specifikus anyagokat integráló, nagymennyiségű projektet képesek kezelni.

„Az MI-vel működtetett ZVerse platform a fájlalkotás több aspektusát automatizálva, felgyorsítja a tervezési folyamatot. Havonta több mint 180 ezer nyomtatott terméket postázunk ki, és a ZVerse biztosítja, hogy ezeket még jobban a fogyasztóink szükségleteihez igazítsuk. A partnerséggel, a 3D tervezési szolgáltatások teljes egészének platformunkba integrálásával, kapcsolatunk még szorosabb lesz felhasználóinkkal, akik így garantáltan az ökoszisztémánkban maradnak” – jelentette ki Greg Kress, a Shapeways vezérigazgatója.

Címkék: szoftver szolgáltatások mesterséges intelligencia Shapewys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7415125660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása