HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megjelentek a legújabb Ultimaker fejlesztések!

ferenck 2019.09.24. 10:09

Az Ultimaker a mai napon a TCT-n bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro Bundle-t.

Az S3 nagytestvére, az S5 ugyan még csak másfél éves, viszont máris besöpört egy sereg díjat, mérnökök és tervezők ezrei használják világszerte napi szinten. Funkcionális prototípusok, gyártási segédeszközök és végtermékek készítésére egyaránt alkalmas.

ultimaker4.jpg

Ultimaker S3

Fejlesztői az alacsonyabb költségvetésű vagy kevesebb hellyel rendelkező vállalkozásokra gondolva, az S5 legjavát „beintegrálták” a kisebb és olcsóbb S3-ba. Az új gép (230x190x200 milliméter építési terével) ugyanazt a csúcsminőséget garantálja, kettős extrudáló rendszere kompozitok printelésére is alkalmas, abszolút megbízható és biztonságos, könnyű kezelni.

A printert úgy optimalizálták, hogy hozza, sőt egy kicsit meg is haladja az S-vonal nyomatainak megszokott minőségét.

ultimaker0_1.jpg

Az Ultimaker S3 ipari megbízhatóságot nyújt a kisebb költségvetésű vállalkozások számára is

Az adagoló acélkerekei üveggel vagy szénszállal megerősített kompozitok esetében is kopásnak ellenálló nyomtatást tesznek lehetővé. A két nyomtatószál adagolását mérő szenzorok sikeresebbé teszik a végeredményt, és ha kifogy az anyag, megállítják a printelést. A tökéletesen kialakított munkaterület és a vezérlők szintén az S5 teljesítményét idézik. Mindezek mellett a gép masszív váza, az S5-ével azonos, 4,7 colos érintőképernyő, az egyedi üvegajtó, az optimalizált belső kialakítás, az előre definiált beállítások, a nyomtatóanyagok nagy választéka szintén az ideális munkavégzést szolgálják.

„Bármilyen költségvetés mellett profi teljesítmény” – írja termékismertetőjében a holland cég.

ultimaker3.jpg

Az Ultimaker S5 Pro nyomtató csomag automatizált gyártómegoldást nyújt

Az S5 Pro Bundle három úttörő jelentőségű darabból áll össze az FFF nyomtatás ismert kihívásait tökéletesen kezelő rendszerré:

Mindezek együtt garantálják, hogy a teszteket hibátlanul abszolváló automatizált anyagellátással, a gép a legnehezebb alkalmazásokban is kiválóan teljesít.

ultimaker_2.jpg

Az alapanyagállomással hat tekercset használhatunk, azaz a printer nagyobb nyomatokra, kisebb szériákra, rugalmasabb beállításokra egyaránt alkalmas. Az anyagadagolásra kialakított terek NFC-vel (near field communication, rövid hatótávú kommunikációs szabvány) is működnek, és a 350 grammos tekercsek kivételével az összes Ultimaker nyomtatószállal, az Ultimaker Cura Piactér valamennyi anyagával, köztük üveggel vagy szénszállal megerősítettekkel, valamint külsős cégek bármely 2,85 milliméteres tekercseivel is kompatibilisek, amelyek  beférnek az állomás rekeszeibe.

ultimaker1.jpg

Széleskörű 3DP alkalmazásokban is rendkívüli rugalmasság az eredmény. Gondoljunk bele: csak Ultimaker anyagokból 28 millió különböző kombinációval dolgozhatunk.

ultimaker2.jpg

Gyártók könnyen színkódolhatnak vele gyári szerszámokat, mérnökök kiváló mechanikai jellemzőkkel rendelkező funkcionális prototípusokat és végtermékeket printelhetnek vele, nagyobb modellekhez építészek akár 4,5 kiló fehér PLA-vel is feltölthetik a gépet, és így tovább. Használatával rengeteg időt spórolunk meg, miközben a „légmenedzser” – az ultrafinom részecskék 95 százalékának eltávolításával – a levegő minőségére is folyamatosan ügyel, és így extra szellőztetésre sincs szükség.

Az Ultimaker termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza. Az Ultimaker S3 már mától megtekinthető a FreeDee Angyalföldi úti bemutató termében.

>> Ultimaker 3D nyomtatók a FreeDee webshopon <<

Címkék: automatizálás nyomtatók nyomtatóanyagok FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7815137710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása