HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kamionalkatrészeket nyomtat a Volvo

ferenck 2019.09.20. 08:00

Az Észak-amerikai Volvo Kamionok bejelentette: virginiai üzemében 3D nyomtatást használ szerszámok, szerelvények és alkatrészek gyártásához. A Dublin nevű városban található üzem azért kitüntetett jelentőségű, mert ott állítják elő a cég észak-amerikai piacra kerülő összes tehergépkocsiját.

A vezetők elégedettek, mert 3DP-vel nőtt a gyártási ráta, és folyamatosan javul a minőség. A technológiát sokáig csak prototípuskészítésre használták, de a bejelentés egyértelműen jelzi, hogy most már, a jövőben pedig még inkább kifejezetten gyártásközpontú alkalmazásokhoz is egyértelműen ideális megoldásnak tartják.

3dnyomtatas_volvo0_1.jpg

„A 3DP gyártási folyamataink integráns részévé vált” – jelentette ki Franky Marchand, a Volvo Trucks North America elnökhelyettese.

A vállalat sok szerszám- és szerelvényelemet készített additív technológiával: tetőtömítés-mérőket, biztosítékok beszerelési tábláit, fúrókészülékeket, fékdugattyú-mérőket, vákuumfúró csatornákat, fékszelepek illesztési szerelvényeit, motorház-szerelvényeket, ajtó-résmérőket, csapokat és így tovább.

3dnyomtatas_volvo_1.jpg

A virginiai üzem fontosságát az ott előállított több mint 500 használatban lévő gyártóeszköz, valamint alkatrészek, pótalkatrészek is szemléltetik. Mindegyik az Innovatív Projektek Laboratóriumában készült, a házi gyártást főként szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) végzik.

E technika adaptálása biztosítja, hogy a vállalat mérnökei órák alatt megterveznek és kinyomtatnak darabokat, azaz újfent és sokadszorra bizonyosodik be: a 3DP gyorsabb a hagyományos szerszám- és szerelvénykészítő módszereknél, illetve az ellátási lánc leegyszerűsítésével, a gyártás is rugalmasabbá válik.

Minden helyben készül, figyelembe veszik az aktuális szükségleteket, és így kisebb szükség van a raktározásra.

„Szignifikánsan csökkent a gyártási idő és költség, és közben folyamatosan javul a minőség” – nyilatkozta Adam Crowder, a fejlett gyártótechnológiákkal foglalkozó részleg egyik vezetője.

Címkék: kamion alkatrészek Volvo szelektív lézeres szinterezés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7215050900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McKinney 2019.09.22. 19:01:06

what the hell is a roof seal gauge? i ve googled but nothing found, apart from this article...
süti beállítások módosítása