HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Együttműködik a Toyota Motorsport és a 3D Systems

ferenck 2019.09.10. 08:00

Kevés területet alakít át annyira a 3D nyomtatás, mint a közlekedési eszközök gyártását, azon belül is elsősorban a gépjárművekét és a repülőkét. Egyedül a vízi közlekedés kivétel, ahol az igazi áttörés, a tetszetős részeredmények ellenére, várat magára.

Gépjármű-ipar és 3DP kapcsolatát az egyik vezető nyomtatógyártó, a 3D Systems és a Toyota Motorsport GmbH (TMG) újonnan bejelentett együttműködése nyilvánvalóan tovább mélyíti.

A TMG, a Toyota Motor Corporation teljes tulajdonában álló leányvállalata és a 3D Systems a piacra találnak majd ki új gyártómegoldásokat, technikákat, köztük speciálisan az autó- és motorsport további fejlődését, illetve a hatékonyabb tervezést célzó printereket, nyomtatóanyagokat és szoftvert.

3dnyomtatas_toyota.jpg

Az autó- és motorsport egyik legmarkánsabb szereplőjeként, kölni fejlesztő- és tesztelő létesítményében a TMG sok szolgáltatást nyújt egyrészt az anyacégnek, másrészt külsős ügyfeleknek is. A 3D Systemsszel induló közös munkával szemléltetni akarják, hogy a 3DP-megoldások mennyire pozitív hatással vannak az iparágra, illetve át is alakítják azt.

„Tudjuk, az autó- és motorsportban az számít, ha első vagy. Ezt az attitűdöt akarjuk átvinni az összes tevékenységünkre. A terület élenjárói közé tartozunk, és más szektorokban hasonló szerepet betöltő cégekkel kívánunk partnerségre lépni, mert így tudjuk megőrizni az előnyünket. A 3D Systemsre azért esett a választásunk, mert ugyanaz az úttörő szellem jellemzi őket, mint a TMG-t, amit jól szemléltet az a tény, ahogya 3D nyomtatást megismertették a világgal. A két vállalat szakismereteit összeadva, a gépjármű-iparban új AM innovációk várhatók. A TMG létesítménye a világklasszis, fejlett digitális gyártás, lézeres szinterező technikák bemutatóterme lesz” – jelentette ki Andreas Schambach általános projektmenedzser.

A technológiával nagyon könnyű alkatrészeket akarnak a lehető legrövidebb időn belül, költséghatékonyan előállítani.

A 3D Systems szintén elégedett, a létesítményben több printerüket tervezik telepíteni: Figure 4 Standalone, ProX 600, sPro 60, sPro 230.

Címkék: sport autó Toyota 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1115035022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása