HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tananyag az ipar 4.0

ferenck 2019.07.02. 08:00

A Siemens egyre aktívabb az Egyesült Királyság additív gyártásában. Tavaly 27 millió fontos 3DP létesítményt nyitott Worcesterben, hathatósan részt vett a Nottinghami Egyetem fejlett gyártótechnológiákon alapuló kutatóintézetének megnyitásában, nemrég pedig bejelentette több felsőoktatási intézménnyel való együttműködését, amelynek keretében Connected Curriculum címen ipar 4.0-ás oktatási programot indítanak.

A tananyag a Siemens ipari szoftverein és a felhőszámításon nyugvó dolgok internete (Internet-of-Things, IoT) platformján, a másfél éve indult MindSphere Innovációs Hálózaton (MINe) alapul.

3dnyomtatas_siemens_3.jpg

A hálózat ipari gépeket és eszközöket IoT protokollokon keresztül összekapcsoló biztonságos operációs rendszer. Eltérő forrásokból érkező adatok szimultán elemzésével a teljes gyártófolyamatról egyetlen interfész közvetítésével alkot valósidejű képet.

„Az együttműködés a sikeres, robusztus és biztonságos ipari IoT projektek alapja. Mivel az egyetemek például az adattudományban, a képalkotásban vagy az emberi viselkedés ember-technológia viszonyában gyakran rendelkeznek az ipari szereplőknél hiányzó szakértelemmel, kulcspartnerek lehetnek az ipar 4.0 megvalósításában” – nyilatkozta Brian Holliday, a Siemens Industries ügyvezető igazgatója.

A Siemens ezért vont be a MINe fejlesztésébe több felsőoktatási intézményt. A most induló programban a Sheffield, a John Moores (Liverpool), a Middlesex, a Newcastle és a Manchester Metropolitan egyetemek vesznek részt, míg az automatizációs technológia és a technikai tréning beszállítója az ipari automatizálás és műszaki oktatás egyik világvezető ereje, a Festo.

A manchesteri egyetem a programot szeptemberben induló hat új ipar 4.0-ás master szintű tanfolyamába ágyazza be.

„Az új digitális gazdasággal kapcsolatos ismeretek megadásával próbáljuk pótolni az ipar 4.0-ás adottságok terén lévő hiányosságokat. Ette összpontosítunk” – jelentette ki Andy Gibson professzor, majd hozzáfűzte: nagyon elégedettek a Siemensszel való együttműködéssel.

Címkék: oktatás Siemens

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9514918222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása