HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Boeing szponzorálja az Űralapítvány 3D nyomtatás űrműhelyét

ferenck 2024.03.08. 09:00

A Boeing anyagilag támogatja a nonprofit és a globális űrokoszisztéma szereplőinek információkat, oktatást, együttműködéseket szolgáltató/kínáló Űralapítvány Discovery Központ új Additív Gyártás Űrlaborját. A központ újtípusú, immerzív oktatási laboratórium, diákokat, tanárokat, iparági szereplőket vár majd a világ minden tájáról.

A hetvenhét négyzetméter alapterületű labort azért tervezik, hogy forradalmasítsa a tanulást, különleges élményekkel gazdagítsa a látogatókat, interaktív digitális tevékenységgel és csúcstechnológiákkal erősítse a globális szintű együttműködést. A Colorado állambeli majdani labor additív gyártóiparra fókuszáló megjelenítői bemutatják a gyártó- és az űripart erősen befolyásoló technológiát.

3dnyomtatas_boeing_spacelab.jpg

A Boeing oktatás iránti elkötelezettsége rímel a Discovery Központ küldetésével, amelynek a vezetősége rendkívül hálás a repülőgyártó nagyvállalatnak. A partnerség nem ér véget a központtal, utána is együtt fognak dolgozni, inspirálni az űrinnovátorok következő generációját.

A világűr nemcsak felfedezésekről és nemzetvédelemről, vagy kizárólag a jövőről szól, ez már az „itt és most”, a diákoknak pedig a központban elsajátítható adottságukra van szükségük, hogy megfeleljenek a mának és a holnapnak - magyarázza Kay Sears, a Boeing Space alelnöke.

A fejlett légi és űrjárművek gyártásában élenjáró Boeing számos alkalommal használ 3D nyomtatókat műholdakhoz, de a technológiát a kereskedelmi, a civil és a kormányzati szférában is népszerűsíti, és az emberi űrutazásokat is minél közelebb akarja hozni. Mindenképpen az élbolyban kívánnak maradni, vagy jobbat elérni.

Ráadásul most „helyzet” is van, mert nincs elegendő képzett szakember. A Boeing többek között azért szorgalmazza az együttműködéseket, hogy orvosolják ezt a problémát is.

A laboratóriumot szinte észrevétlenül hozzák közös nevezőre a Discovery Központ más élményforrásaival, és a komplett tanulási környezetet is jócskán feljavítják vele.

Címkék: oktatás gyártás űripar Boeing

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr918326635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása