HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tömegtermelés 3D nyomtatással

ferenck 2019.06.25. 08:00

Az ipari printereket és nyomtatóanyagokat gyártó, 3D szolgáltatásokat kínáló német voxeljet 2014-ben fával, faporral kísérletezett; a cég gépein állítottak elő homokkő-öntőformákat, 2016-ban régi (1969-es) Ferrari versenyautó modelljét printelték, de kísérleti házakat is terveztek, építettek fel náluk.

A voxeljet a 3DP egyik meghatározó szereplője, nagyméretű és nagyon gyors gépeket gyárt, kérés szerint (on-demand) alakít ki részeket, s nyújt szerteágazó szolgáltatásokat. A cég hamarosan nyilvánosan bemutatja új technológiáját, amelynek a VJETX rendszer a központi eleme.

3dnyomtatas_voxeljet_1.jpg

A bemutatóra a június 25. és 29. között Düsseldorfban megrendezésre kerülő GIFA show-n kerül sor. Az esemény az öntőtechnológiák egyik legnagyobb vására a világon.  

A rendszerrel közvetlen és közvetett tömeggyártás egyaránt kivitelezhető, előbbi homokalapú, utóbbi fémalapú termékek esetében.

3dnyomtatas_voxeljet0_1.jpg

A cég szerint a hagyományos öntésbe integrálva, az új printerekkel lehet majd leghatékonyabban és legolcsóbban önteni homokalapú fém alkatrészeket. A gépek tízszer gyorsabbak a korábbi modelleknél. Egy-egy réteg printelése akár öt másodperc alatt kész. A folyamat környezetbarát, a nyomtatót a zéró kibocsátás elvének megfelelően dolgozták ki.

A rendszer tökéletesen passzol az automatizált gyár koncepcióhoz, jól illik a teljesen autonóm elő- és utókezelő megoldásokhoz, például anyagokkal való feltöltéshez, nyomatok tisztításához stb.

A rendszer szíve a tömeges gyártást garantáló feldolgozó egység, több nyomtató és újrarétegező egységek döbbenetesen gyors kombinációja. Összességében a jelen egyik legfejlettebb additív gyártórendszeréről van szó.

A technológiát egy meg nem nevezett német autógyártó fogja elsőként használni, 2019 második felében két rendszert, a következő tíz évben pedig további húsz-harmincat üzemelnek be. Belső égésű motorok, elektromos motorok, akkumulátorok és áramátalakítók hőmérsékletét kezelő eszközöket, terveznek gyártani velük.

Címkék: autó nyomtatók Voxeljet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1614905754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása