HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Adidas bemutatta újabb nyomtatott cipőjét

ferenck 2019.04.03. 08:00

A 3D nyomtatás egyik leginnovatívabb cége, a szilícium-völgyi Carbon és az Adidas nemcsak folytatják együttműködésüket, hanem újabb partnerségekkel bővítik is a 2017-ben indult Futurecraft 4D sorozatot.

Legutóbb Stella McCartney brit divattervezővel állapodtak meg, és a limitált példányszámú új AlphaEdge 4D – egész pontosan Stella McCartney x adidas AlphaEdge 4D – modellen is a Carbon digitális fényszintézis (DLS) technológiájával készült talp látható. A lábbelit áprilistól árulják, várható ára 350-450 dollár között lesz.

3dnyomtatas_adidas0_1.jpg

Az Adidas különféle teljesítmény- és komfortpluszt akar nyújtani a 3D nyomtatással. A Futurecraft 4D-hez atléták futás közbeni adatait használták fel, a digitális tervet a Carbon folyamatos folyékony interfészgyártásával felturbózott DLS technológiával, UV-vel kezelhető műgyanta és poliuretán keverékből, komplex rácsháló-szerkezetbe rendezve nyomtatták.

A printelés kontrollálható és jobb energiafelhasználást biztosít.

3dnyomtatas_adidas_1.jpg

A tavaly májusban piacra dobott első AlphaEdge 4D-t eredetileg feketében, szürkében, világosszürkében és hamuzöldben lehetett megvásárolni, novembertől pedig fehérben is be lehet szerezni.

Az Adidas és a Carbon Yohji Yamamoto japán divattervezővel is együttműködött, a ZX 4000 cipőkhöz alkalmazták a Futurecraft 4D megoldást. A ZX 4000 4D-t februárban mutatták be.

A legújabb AlphaEdge 4D-t az Adidas-szal korábban több cipőn és más kiegészítő ruhadarabon együttműködött Stella McCartney tervezte. Nőknek készült, a design zokniszerű, míg a felső hálórész teljesen fekete. Az általában zöldes talp most fehér, így a fekete és a fehér kontraszt is remekül érvényesül.

A cipőtalp külső részének kidolgozásában a német gépjárműipar egyik meghatározó szereplője, a Continental is részt vett.

Címkék: cipő Carbon Adidas

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7414732175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clemens 2019.04.04. 04:29:28

Ügyes, de értelmetlen. Sokszoros áron kihoznak egy használati értékben és tartósságban töredékét érő cipőt.

2019.04.04. 15:25:45

egészen gusztustalanul néz ki
süti beállítások módosítása