HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtatási hibák és az Oscar-díj – a napokban történt

ferenck 2019.03.01. 08:00

Az amerikai Carnegie Mellon Egyetem és az Argonne Nemzeti Laboratórium kutatói többek között röntgensugarakkal vizsgálták, majd elemezték a lézeres porágy-fúzió 3D fémnyomtatási folyamatot, a folyamat közbeni gázképződmények létrejöttének módját. Az elemzés sokat segíthet a nyomatokat károsító, hibákat okozó képződmények kiküszöbölésében.

3dnyomtatas_news_esa.jpg

Az Európai Űrügynökség (ESA) bejelentette, hogy február 18-án első alkalommal tesztelték a BERTA rakéta hajtóművet. A hajtómű 3D nyomtatással készült.

Az Egyesült Államok George H. Bush repülőgép-anyahajóját a következő 28 hónapban felújítják. A munkákhoz 3D nyomtatást is használnak, majd a megújult hajó csúcstechnológiai arzenállal (3DP, exoskeletonok, virtuális valóság, lézerszkennelés stb.) felszerelve folytatja tevékenységét.

3dnyomtatas_news_olli_1.jpg

A Local Motors Olli néven önvezető ingázó minibuszt (shuttle) mutatott be a Kaliforniai Állami Egyetemen (Sacramento). A következő 90 napban két printelt Ollie előre programozott útvonalon járja a kampuszt, teszi le és veszi fel a diákokat. Az elektromos járműveket „kognitív válaszadó” technológiával szerelték fel, LiDAR, kamerák és GPS segíti a navigációban, teljesen egyedi ütközéselkerülő rendszer védi a karamboloktól, koccanásoktól. Biztonsági felügyelő figyeli, hogy nincs-e gond, és szükség esetén használja a vészféket.

A San Francisco székhelyű Aether biotechnológiai cég, a multifunkcionális Aether 1 3D bioprinter fejlesztője bejelentette, hogy kétéves együttműködés indul a Procter & Gamble multinacionális nagyvállalattal. A közös munka során ultramodern 3DP és mesterségesintelligencia-technológiákat terveznek kidolgozni.

A GE közel 100 négyzetméteres újabb additív gyártólabort nyitott, ezúttal a dél-karolinai Clemson Egyetemen. A felsőoktatási intézménnyel együttműködve, felgyorsítanák a 3DP-vel kapcsolatos innovációkat, növelnék a szakterületi oktatási lehetőségeket.

A Pennsylvania Állami Egyetem Mérnöki Iskoláján alapított Kijenzi humanitárius startup nyomtatott orvosi eszközökkel igyekszik segíteni Kenya nagyvárosi központoktól távoli egészségügyi létesítményeit. Hamar rájöttek, hogy a CAD-fájlok (azaz műszerek stb.) nyomtatásához szükséges hozzáférés a hardvernél is korlátozottabb volt. Ezt követően döntöttek kórházak és orvosok printelhető fájlokhoz való hozzáférését biztosító felhőszámítás-alapú rendszer kiépítése mellett, és ezt a megoldást igyekeznek a kenyai vidéken hasznosítani.

3dnyomtatas_news_soundsystem.jpg

A cseh Deeptime hangszórókat, hangfalakat stb. készít. A cég jegyzi a világ első fakompozitból készült hangfalait, most pedig szintén világelső, részben homokkőből printelt hangfalakat mutatott be. A kagylóra és az emberi fülre emlékeztető Ionic hangrendszert hamarosan forgalmazni fogják.

A nagyméretű tintasugaras 3D nyomtatókat és vágórendszereket gyártó Mimaki hathónapos európai kampányt indított, amellyel a 3DP sokszínűségét akarják megmutatni. Innovatív, kreatív és a kereskedelemben hasznosítható projektekben gondolkoznak. A végén katalógust állítanak össze a legjobb alkalmazásokból.

3dnyomtatas_news_oscar_1.jpg

A Julia Koerner designerrel együttműködő belga Materialise is szerepet játszott a Black Panther legjobb jelmezért járó idei Oscar-díjában. A jelmeztervező Ruth E. Carter a nyomtatott viselhető (wearable) technológiákra specializálódott Koernerrel és a Materialise-zal közösen dolgozta és nyomtatta ki Ramonda királynő koronáját és köpönyegét.

Címkék: motor film orvosi mesterséges intelligencia hangszóró GE Afrika ESA nyomtatóanyagok fémnyomtatás bioprinting bioprinter nyomtatási hibák Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5414657915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása