HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Öles léptekkel fejlődik az Ultimaker

ferenck 2019.02.26. 07:30

Az Ultimaker bejelentette, hogy három újabb cég, az Essentium, az eSUN és a Polymaker csatlakozott Anyagszövetség Programjához. Az együttműködéssel a vállalatok printprofilokat fejleszthetnek a Cura szeletelő-programhoz, amelyet felhőplatformmal bővítenek, illetve március 19-én megjelenik a Cura 4.0.

„Azzal, hogy végfelhasználók millióinak közvetlenül kínálunk anyagprofilt, különféle iparágak új 3D alkalmazásainak adunk zöld fényt. Az Essentium, az eSUN és a Polymaker megbecsült anyagfejlesztő cégek, szerteágazó szektorok mérnökeinek kínálnak releváns tulajdonságokkal rendelkező anyagokat” – nyilatkozta Joe Burger vezérigazgató.

3dnyomtatas_ultimaker_4.jpg

Az Anyagszövetség Programot azért találták ki, hogy minél több gyártott anyag legyen kompatibilis az Ultimaker 3D nyomtatóival. Az alapítók között olyan nagyágyuk is megtalálhatók, mint a DSM, a BASF és a DuPont.

A nyomtatófolyamatokon és matériákon dolgozó texasi Essentium Ultrafuse Z PCTG anyagához kínál ezentúl Ultimaker profilt. Mivel az anyag mentes az elektrosztatikus kisülésektől, jól használható az elektronikai iparban.

A biológiailag lebomló polimerekre specializálódott kínai eSUN nyomtatószálakat és műgyantákat gyárt. Az Ultimaker Cura szoftveren három anyagához készítenek profilt.

3dnyomtatas_ultimaker0_2.jpg

A Polymaker szintén három anyagprofillal gyarapodik; portfoliójuk három legegyedibb és legfejlettebb matériájáról van szó.

A három cég érintett anyagai mostantól fogva az Ultimaker Piactéren is beszerezhetők.

A Cura szoftverrel modellek készíthetők elő nyomtatásra. Kívülálló CAD alkalmazások közötti munkamenet-integrálásra szintén használják, többek között a SolidWorks és a Siemens. Az Ultimaker gépeit és szoftvereit most már az Airbusnak is rendelkezésére bocsátja, amelyeket a repülőgépgyártó európai létesítményeiben fognak használni.

A felhő-frissítéssel a felhasználók távolról, különböző számítógépekről és helyszínekről végezhetnek ultrabiztonságos mentéseket, és szintén távirányítva küldhetnek nyomtatható anyagokat hálózatban álló Ultimaker printerekre.

„Az Ultimaker Felhő döntő lépés a világ lokális digitális gyártássá alakulásának felgyorsításában. Meggyőződésünk, hogy szoftveres és anyagfejlesztő partnereink globális hálózatával formálódó platformunkkal, az Ultimaker lesz a desktop tér kedvenc megoldása” – összegez Burger.

Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza az Ultimaker termékeit.

Címkék: szoftver nyomtatóanyagok FreeDee Ultimaker nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5014643738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása