HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szinte mindent tud egy új robotkar

ferenck 2019.02.11. 08:30

Mivel munkaterülete változtatható, a Hexbot robotkar népszerű nagyméretű épületelemek nyomtatásánál. Emellett sokoldalú is. Lézervágótól a markolóig, szinte bármiféle eszköz hozzákapcsolható, ráadásul a 3D printelésre alkalmas többi robotkarral ellentétben, megfizethető.

Jelenleg Kickstarter-kampányon gyűjtenek a projekt további finanszírozására, és az első három napban a megcélzott 50 ezer helyett közel 460 ezer dollárt szedtek össze. Ára (a Kickstarteren) 569 dollár, de olcsóbb modulokat is választhatunk, a konfiguráció teljes mértékben tőlünk függ. (Az 50 ezret röpke öt perc alatt érték el.)

3dnyomtatas_hexbot.png

Hexbot nem az első desktop robotkar, viszont az első olyan, amely moduláris szerszámbővítményekkel az írástól/rajzolástól, a lézervágásig, metszésig számos tevékenységre képes. Puha markolójával szabálytalan formájú tárgyakat is megfog és helyez át, és persze mindezek mellett extruderrel is rendelkezik, azaz 3D nyomtatásra alkalmas.

Az OpenMV gépilátás-rendszerrel felvértezett markoló többféle futószalag mellett állítható munkába. A tollmodullal levelek írhatók, portrék rajzolhatók stb. A lézermodullal többek között egyedi telefontokok dolgozhatók ki. A 3D modullal emberi beavatkozás nélkül gyárthatók alkatrészek, amelyeket, ha kell, a gép futószalagra is helyez.

3dnyomtatas_hexbot0.jpg

Rengeteg a lehetőség.

A kar azonban nemcsak a modulok miatt vonzó. Annyira csendes, hogy akár zenét hallgathatunk, vagy éppen aludhatunk mellette. Vezérlése és programozása szintén egyszerű. Megérintjük a 3,5 colos képernyőt, és kézzel mozgatjuk a kart. Emlékezik az útvonalra, és szükség esetén pontosít, finomít rajta.

Gyakorlott fejlesztők API-val (alkalmazásfejlesztési felülettel) alakíthatják át. A szoftverbe integrált Blocky programozói interfész jóvoltából gyerekek és kezdő kódolók szintén használhatják.

A géppel szögletes felületeken is könnyebb a printelés, így masszív nyomatok is létrehozhatók vele. A Hexbot az egyetlen egyedi sakkfigurák nyomtatására, sakktábla lézeres gravírozására alkalmas mai robotkar, amely aztán ugyanazon a sakktáblán ugyanazokkal a figurákkal sakkozik is.

Címkék: robot modularitás Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9714617652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása