HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szimulációs szoftverrel hatékonyabb a fémnyomtatás

ferenck 2019.02.04. 08:30

Az additív gyártás és a szimuláció átalakítja a légjármű-ipart.

A Lockhead Martin tavaly jelentette be, hogy az F-35 teljes küldetés szimulátorhoz használt 3D nyomtatással súlyos dollármilliókat spórolt meg. Az Egyesült Államok légiereje szintén 3D nyomtatást használ régi repülőgépeit megújító mamutprojektjéhez.

Legutóbb az egyik legnagyobb gyártó kötött együttműködési szerződést egy szimulációs programokat fejlesztő vállalattal.

3dnyomtatas_szimulacio_1.jpg

A BAE Systems multinacionális légügyi vállalat a kaliforniai MSC Simufact Additive szimulációs szoftverét fogja ezentúl használni 3D fémnyomtatáshoz. A szoftverrel csökken a próbanyomatok száma.

Az 1963-ban alapított, 2017-ben a svéd Hexagon AB által felvásárolt MSC egyik legkorábbi szoftverfejlesztőként specializálódott a jellemzően mechanikai számításokban használt végeselemes módszerre (finite element analysis, FEA).

A BAE Systems a legnagyobb európai védelmi-ipari beszállító, így az MSC érthetően elégedett az együttműködéssel.

A Simufact szoftver három változatát három különféle gyártási folyamathoz, egyiküket kifejezetten 3D nyomtatáshoz találták ki.

A BAE Systems hároméves próbaidőszakot követően választotta a Simufactot. A választás előtt additív fémgyártáshoz használható különféle szoftvereket teszteltek. Az MSC One termékrendszer a BAE alkalmazásokkal könnyen használható megoldások teljes portfolióját tartalmazza.

Mivel a fémnyomtatás drága munkafolyamat, ügyelni kell, hogy a funkcionális részeket a lehető legkevesebb printeléssel állítsák elő. A deformálódás, elgörbülés és a mértani pontatlanságok az ilyenkor előforduló legjellegzetesebb hibák. Szimulációs szoftverek pontosan a gyártás közbeni hibák számának drasztikus csökkentésében segítenek.

Nyomtatás előtt a Simufact Additive hő- és nyomáselemzést végez, amelyekből kiderül a nyomtatandó részek legjobb elhelyezése.

Az új szoftverrel a BAE több mint a felével csökkentette a próbák számát. Előtte ötször-hatszor próbálkoztak egy-egy alkatrésszel, most csak kétszer.

A nagyvállalat így értelemszerűen sok időt és pénzt takarít meg.

Címkék: szoftver repülőgép szimuláció fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5914604210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása