HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az Etihad Airways megerősíti pozícióit a 3D nyomtatásban

ferenck 2018.11.28. 08:30

Az ipari additív gyártórendszerek egyik élenjáró fejlesztője, az EOS november 26-án bejelentette, hogy együtt fog működni a Közép-Kelet legnagyobb és legmeghatározóbb repülőgép-karbantartó, javító és felújító szolgáltatásokat nyújtó cégével, az Etihad Airways Engineeringgel. A stratégiai partnerséggel jelentősen bővülnek az ipari 3DP légjármű-ipari lehetőségei.

A megállapodást múlt hétvégén, az Etihad Abu Dhabi Forma-1 Nagydíján véglegesítették.

3dnyomtatas_etihad.jpg

Az együttműködés első szakaszában a repülés szabályozási elvárásai szerint választják ki, minősítik az EOS gyártórendszert, az anyagokat és a munkafolyamatokat. A gépminősítési folyamattal párhuzamosan az EOS új polimereket fejleszt. Ezt követően a cég polimeres 3D nyomtatótechnológiájával kabinbelső-részeket állítanak elő.

A nyomtatásat a légi társaság Abu Dhabii műhelyeiben tervezik végezni.

3dnyomtatas_etihad0.jpg

Hosszabb távon az Etihad klienseivel közösen is ráállna a 3DP-re, a cég tágabb ökoszisztémájában szintén meghonosítaná az additív gyártást.

„Az Etihad folyamatosan invesztál új technológiákba, és az additív gyártást a kulcsmegoldások egyikének tartja belső részek elkészítéséhez, valamint a légügyön túlmutató jövőbeli alkalmazásokhoz. Rendkívül fontos szerepet játszik az iparágban” – jelentette ki Bernhard Randerath, az Etihad Airways Engineering Tervezés, Gépészet és Innováció részlegének elnökhelyettese.

Az Abu Dhabi székhelyű légitársaságnak ez a második idei együttműködése meghatározó 3DP szereplővel. Áprilisban a BigReppel jelentettek be stratégiai partnerséget. A mostani az Etihad új és felújított repülőgépeinek belsőkabinjaira összpontosít.

„Mivel az Etihad az iparágat vezető karbantartási és mérnöki megoldásokat kínál, egyformán gondolkodunk a közös munkáról, mindkét céget a csúcsminőség és a folyamatos technológiai újítások mozgatják. Büszkék vagyunk, hogy partnerünket támogathatjuk az innovációban, hogy szintet lépjenek repülőgép kabinbelső-részek gyártásában” – nyilatkozta Markus Glasser, az EOS egyik vezetője.

Címkék: ipar repülőgép alkatrészek EOS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9514396586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása