HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással újítják meg repülőgépek futóműveit

ferenck 2023.09.11. 08:00

A 2026-ig futó, 22,5 millió fontos brit I-Break projekt az Airbus és tizenöt partner együttműködése. Iparági vezetőket, kisvállalatokat, felsőoktatási intézményeket és kutatóintézeteket egyaránt találunk közöttük. A projekt keretében masszív futóművekhez gyártanak szerkezeti elemeket.

A nagy újítás, hogy ezeket ma kovácsolással készítik, az I-Break viszont innovatív technológiákat, így értelemszerűen additív gyártást is tervez használni. A 3D nyomtatást a WAAM3D WAAM technológiája, a drótíves additív gyártás reprezentálja. A technika kifejezetten nagyméretű fémnyomatok, egyetlen darabban történő gyártására jó. Kevesebb a megkötés, jobb környezetben és munkakörülmények között dolgozhatnak vele.

3dnyomtatas_ibreak.jpg

A tervek szerint más csúcsmegoldásokat is használnak, például porsajtolást és kompozitokat. A légi járművek így hamarabb kerülnek majd piacra, és az újításoknak köszönhetően kb. harminc százalékkal csökken a széndioxid-lábnyom.

A nagy részében az Egyesült Királyság kormánya által finanszírozott projekt a Légtechnológia Intézet (ATI) programján keresztül valósul meg. 218 millió fontot különítettek el úttörő légjármű- és űrkutatási projektekre, új repülőgépekbe és gyártótechnológiákba fektetnek be, amellyel mintegy százezer munkahelyet is támogatnak.

Gary Elliott, az ATI vezérigazgatója elmondta, hogy a programon keresztül a légjármű-ipar fenntarthatóságát új gyártófolyamatok kidolgozásával, anyagok fejlesztésével igyekeznek jelentősen növelni. A WAAM technológiával jobban kezelhetők a mikroszerkezetek, javíthatók mechanikai tulajdonságok, a demonstrációkon pedig megfelelő méretű és komplexitású darabokkal szemléltetnek.

A projekthez különböző munkacsomagok tartoznak, például nem destruktív teszttechnikák, hardver-rendszerek tesztelése ezekkel a technikákkal.

Címkék: ipar repülőgép nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2918205669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása