HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Vezeti az elektromosságot egy új szilikon-nyomtatóanyag

ferenck 2018.11.26. 08:30

A szilikon nyomtatóanyagok sikere látványosan gyors. Néhány éve nagyon még hallani sem lehetett róluk, ma viszont már különféle változatok szerteágazó célokra printelhetők.

A Wacker Chemie AG szilikonnal foglalkozó leányvállalata, az ACEO 2016-ban mutatta be a világ első ipari 3D szilikonprinterét. Azóta folyamatosan nyomtatóanyagokat, többanyagos szilikonváltozatokat fejlesztenek, majd labort nyitottak az Egyesült Államokban.

3dnyomtatas_aceo.jpg

Az ACEO nemrég jelentette be legfrissebb újítását, az elektronosságot vezető szilikon-elasztomert.

Szilikonokat például aktuátorokhoz, szenzorokhoz, generátorokhoz, fűtőberendezésekhez, hideg plazmához és nyomtatott elektronikus cikkekhez használnak. A 3DP lehetővé teszi integrált funkciók egyetlen lépésben történő kivitelezését, más gyártótechnológiákkal megvalósíthatatlan komplex szerkezetek kidolgozását.

3dnyomtatas_aceo0.jpg

Az új anyaggal eddig elképzelhetetlen új orvosi, autóipari stb. alkalmazások is várhatók. A közeljövőben a hőmérsékletnek 200 fokig ellenálló és 25 százalékos nyúlásig az elektromosságot ugyanúgy vezető megoldásokra számíthatunk.

Hideg plazmát például fénycsövekben, televízió-készülékekben és egészségügyi dolgozók a kézfertőtlenítéshez használnak. Az ACEO most egy gyógyító eszköz, a PlasmaDerm printeléséhez használt biokompatibilis szilikont a technológia orvosi alkalmazásaira specializálódott, a korábban a Wackerrel már közös projektekben részt vett Cinogy számára.

Az eszköz személyre/méretre szabott megoldásaival komoly előrelépés lehet sebek kezelésében.

A Wacker az elektromosságot vezető, magas hőmérsékletnek ellenálló anyagok iránti igény növekedésekor kezdett az áramot jól vezető elasztomereket fejleszteni. Az említett területeken kívül más iparágakban szintén hasznosítható szilikon-elasztomerrel szintet lépnek.

Címkék: szilikon nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5414381444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása