HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új termékeket mutatott be az Ultimaker

ferenck 2018.10.01. 08:30

Az Ultimaker az S5 3D nyomtatóra optimalizált ipari anyagokat mutatott be, illetve bevezette az ugyanezzel a géppel történő kompozitanyag-printelést lehetővé tevő CC Red 0.6 „fejmagot” (print core).

Az 5S legújabb modellje idén debütált, és a cég akkor be is jelentette, hogy stratégiai partnerséget köt nyomtatóanyag-gyártó vállalatokkal. Utóbbiak az Ultimaker szoftvereit és anyagtudományi szakértelmét felhasználva állítanak elő új anyagokat, illetve folyamatosan finomítanak a többi minőségén. A program az anyagprofilokból automatikusan generálja a beállításokat.

3dnyomtatas_ultimaker_3.jpg

Az együttműködés egyben garancia arra is, hogy a userek az anyagokkal biztonságosan dolgozhatnak a holland cég printerein.

Az Ultimaker szorosan együttműködik a táplálkozással, egészségüggyel és a fenntartható élettel foglalkozó Royal DSM-mel, valamint a szigetelő-, tetőszerkezet- és üvegszál-kompozitokat gyártó Owens Corninggal. Az anyagbemutatón ismertették a két cég nyomtatószálainak (filament), a DSM Novamid ID 1030 CF10-nek és az Owens Coming XSTRAND-nek a tulajdonságait is.

3dnyomtatas_ultimaker0.JPG

A PA6/66 szintű szénszálas Novamid ID 1030 CF10-ben ugyan lényegesen kevesebb a szénszál, mint más hasonló termékekben, de így is bőven lehetővé teszi jobb, a fröccsöntés szintjével majdnem azonos minőségű ipari alkatrészek printelését, miközben nyomtatása ugyanolyan gyors és könnyű, mint a meg nem erősített műanyagoké.

„Mivel a szoftverük és az S5 teljesen össze van hangolva az anyagainkkal, az Ultimakerrel közösen problémamentes megoldásokat kínálunk korlátlan mennyiségű és kiváló minőségű részek előállításához” – nyilatkozta Hugo de Silva, a DSM additív gyártással foglalkozó részlegének igazgatóhelyettese.

3dnyomtatas_ultimaker1.jpg

Az Owens Coming csúcsminőségű XSTRAND nyomtatóanyagát funkcionális prototípuskészítésre és ipari alkalmazásokra találták ki. Az üvegrostokkal történt megerősítésnek köszönhetően az anyag kiváló mechanikai és hőtani tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyon tartós, hőre alig tágul, magas hőmérsékleten dolgozható meg. Könnyebb és pontosabb vele gyártóeszközök prototípusainak és a termékeknek az előállítása.

Jos Burger, az Ultimaker vezérigazgatója elmondta, hogy az anyaggyártókkal való együttműködés nagyon gyorsan gyümölcsözik, és az S5-re máris egészen kimagasló minőségű műanyagok fejleszthetők.

3dnyomtatas_ultimaker2.jpg

A novembertől beszerezhető CC Red 0.6 fejmag garantálja a kompozitok problémamentes printelését. Hibamentes nyomtatásukat az egyedi formára kialakított 0,6 milliméter átmérőjű fúvóka és a kopásálló rubin teszi lehetővé. Az Ultimaker Cura ipari anyagprofilja szintén akkor lesz nyilvános. (Az Ultimaker nyomtatófejeket ki lehet nyitni, és a magot ki lehet cserélni, a fúvókával együtt.)

A holland cég termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: FreeDee Ultimaker nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9614271973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása