HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kész az Ultimaker S7, az Ultimaker és a MakerBot egyesülése utáni első UltiMaker FDM nyomtató

ferenck 2023.02.02. 08:00

Az Ultimaker és a MakerBot az egyik legelterjedtebb, legkönnyebben használható nyomtatótechnológia a szálhúzásos (FDM) 3D nyomtatás illusztris, piacvezető képviselői közé tartoznak. Desktop gépeik népszerűe, mindkét cég termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

A két vállalat tavalyi egyesülésével létrejött UltiMaker (figyelem a kis és nagybetűkre) első gépe máris megjelent. Az új FDM printer, az S7 sokak szerint – első ránézésre – olyan, mintha az Ultimaker díjnyertes és kategóriájában egyik legtöbbet használt S5 felturbózott változata, nagytestvére lenne, ráadásul még a logo sem változott: Ultimaker és nem UltiMaker – valószínűleg azért, mert a fejlesztést az egyesülés előtt kezdhették el.

3dnyomtatas_ultimaker_8.jpg

A vállalat, az UltiMaker elmondása alapján az S7-et a nyomtatás felgyorsítására tervezték. A felhasználható anyagok palettája bámulatos: a gép több mint kétszázzal, köztük szabvány műanyagokkal (PLA, ABS stb.), elasztomerekkel (TPE, TPZ) és technikailag bonyolultabb szálakkal (PETG, POM stb.) is kompatibilis.

Az UltiMaker S7 nyomtatási területe 330x240x300 milliméter (mint az S5-é), mérete 495x585x780 milliméter, tömege 29,1 kiló. néhány technikai jellemzője: kettős extrudálás, automatikus kalibrálás, a rendszer előre érzékeli, ha elfogy a filament.

A cél mindennel az volt, hogy a felhasználó úgy, de mégis jobban érezze magát, mintha S5-tel dolgozna. Az S7 a nagy előd összes jó tulajdonságát megőrizte, sőt, azokat egy kicsit még jobbá tették – árulták el a fejlesztők.

A gép maximális sebessége másodpercenkénti 24 köbmilliméter, a rugalmas nyomtatótálca hőmérséklete elérheti a 140 Celsius-fokot, a nyomatokat könnyű kivenni. A gépet a gyártófolyamat során kibocsátott ultrafinom részecskék 95 százalékát megszűrő légkezelővel szerelték fel.

Az előkészítés Cura, a gép kezelése Connect szoftverrel történik. A munkafolyamatot 1080p-s kamera figyeli valósidőben. A printer az UltiMaker Material Station megoldásainak (filament automatikus adagolása, a nedvesség jobb kontrollálása stb.) integrálását célzó Pro Bundle csomaggal bővíthető.  

Címkék: nyomtatás MakerBot FDM FreeDee Ultimaker UltiMaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9618037738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása