HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jönnek a Reebok új nyomtatott sportcipői

ferenck 2018.08.16. 08:30

A 3D nyomtatást évek óta használják a cipőgyártásban, elsősorban sportszergyártók élnek a technológia adta lehetőségekkel. A Nike printelt már focicipőt, az Adidas pedig közismerten a 3DP élharcosainak egyike, idén bemutatott Futurecraft 4DF-jük „mindenki végleges futócipője.” A New Balance és az Under Armour szintén érintett a területen.  

Egy másik ismert sportruházati cég, a bostoni székhelyű Reebok és anyagbeszállítója, a 3D nyomtatásban egyre több szállal érintett BASF – a világ elsőszámú vegyszer-gyártója –részleteket közölt a Liquid Factory sneakerről és persze a technológiáról is. A cipőket a Rhode Island államban nemrég nyitott üzemben fogják gyártani.

3dnyomtatas_reebok.jpg

A Reebok és a BASF együttműködése nem újkeletű, 2016-ban szintén Liquid Factory néven jegyezték első közös nyomtatott cipőiket. Korlátozott példányszámban dobták a piacra, és a 189.50 dollárba kerülő 300 párt órák alatt elkapkodták.

A Liquid Factory fehérben és szürkében is majd beszerezhető új változatát klasszikus lenyomatok, „öntőformák” helyett új módszerrel, a speciális folyékony anyag rétegről rétegre történő lerakásával készítették. A BASF által készített anyag rendelkezik az elvárt tulajdonságokkal, és lehetővé tette, hogy a Reebok drága új „öntőformák” nélkül változtathasson az előzetes terveken.

3dnyomtatas_reebok0.jpg

Az első széria példányszáma azért volt limitált, mert a cégnek laboratóriumot kellett bérelnie hozzá. Az új üzemmel nagyszériás gyártásba is foghatnak, és a sneakerből nyilván nem 300 darabot fognak árusítani.

Chau Nguyen, a BASF cipőpiacra specializálódott menedzsere szerint az új Liquid Factory talpát hagyományos gumiból nem, helyette csak az ő anyagukból lehetett megcsinálni. A talp azért különleges, mert neki köszönhetően minden egyes lépéssel energiát spórolunk meg.

„Tisztában vagyunk a BASF vegyipari termékeinek a minőségével és az elvárásokkal. A cipőkészítésben az tetszett legjobban, ahogy a csapat egy teljesen új alkalmazási területen elkezdett a megfelelőnek látszó vegyi megoldáson dolgozni. Tudtuk, mit akarunk, és ki is találtuk hozzá a legjobb eljárást” – nyilatkozta Nguyen.

Címkék: sport cipő Reebok Adidas nyomtatóanyagok BASF

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2414161955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása